Maailmalla eli pitkään legenda, jonka mukaan McLaren olisi asentanut TAG Turbo F1 -moottorin Porsche 911 -malliin. Pitkään saatiin elää epävarmuudessa asian paikkansapitävyydestä. Tarina osoittautui todeksi, sillä McLaren näytti auton tehtaallaan muutama vuosi sitten.

McLareneihin erikoistunut Lanzante on herättänyt tarinan uudelleen henkiin, sillä se on asentanut Porsche 911 Turboon aidon TAG F1 V6-moottorin. Ja tuo ei ole mikään satunnainen mallimerkintä, vaan tarkoittaa todellakin aitoa kilpailussa käytettyä F1-moottoria.

Lanzante on nimittäin saanut luvan McLaren Racingiltä valmistaa yksitoista autoa, joissa on F1-kilpailuissa käytetty TAG F1 -moottori. Ostajalla on mahdollisuus sanoa, että hänen autonsa moottorilla on voitettu F1-kilpailu. Mieletöntä, eikö totta.

Ensimmäinen näistä “uusista” F1-moottorisista Porsche 911 -autoista esiteltiin vähän aikaa sitten Porschen Rennsport Reunion tapahtumassa Laguna Secassa. Autossa oli RUFin vanteet ja kuppi-istuimet. Totuus paljastuu, kun katsoo tarkasti käyntinopeusmittaria. Siinä on TAG Turbo -teksti, ja punaraja on käyntinopeudella 9 000 r/min.

Aika-ajosäädöillä TAG:n 1,5-litrainen tuplaturbo-V6 kehitti yli 740 kilowattia. Lanzante ei ole kertonut, minkä vireisiä moottoreita se käyttää uustuotanto-911-autoissaan. Tärkeää on kuitenkin se, että autot ovat täysin rekisteröitäviä eli liikenteessä ajettavia.

Lanzante Motorsportin aiempia urotekoja ovat McLaren P1 GT:n ja P1 LM:n rakentaminen, joista jälkimmäinen on liikenteeseen rekisteröitävä versio P1 GTR:stä. McLarenin ja Lanzanten yhteistyö ulottuu kauas taaksepäin. Siihen kuuluu muun muassa vuosi 1995, kun Le Mansin 24 tunnin ajot voitettiin Lanzanten viimeistelemällä Veno Clinic F1 GTR:llä.