Tarjolla Klaus Bischoffin ja hänen tiiminsä muotoileman uuden Volkswagen Touaregin paljastukseen on kaksi vahvaa vaihtoehtoa.

Yhdysvalloissa Volkswagen tarvitsee kipeästi lisää SUV-malleja eli katumaastureita, joten maaliskuun loppuun sijoittuva New Yorkin autonäyttely olisi mainio paikka. Toisaalta Kiina on erittäin tärkeä markkinapaikka Volkswagenille, joten huhtikuun loppupuolella Pekingissä järjestettävä Auto China 2018 sopisi hyvin esittelyyn. Tekniikan Maailma on paikalla molemmissa, joten välitämme uutiset paikan päältä.

Volkswagenin uusi lippulaiva saa samantyylisen keulan kuin Arteonissa eli muotoilua viedään rohkeampaan suuntaan. Odotettavissa on auton sisällä Volkswagenin sanojen mukaan yksi luokan suurimmista digitaalisista näytöistä. Toisin sanoen autossa on sekä digitaalinen mittaristo että komea kosketusnäyttö.

Volkswagen Touareg tehdään jatkossa MLB Evo -perusrakenteelle, jonka auto jakaa Audi Q7:n ja Porsche Cayennen lisäksi Bentley Bentaygan, Lamborghini Uruksen ja tulossa olevan Audi Q8:n kanssa. Uuden rakenteen avulla painoa pudotetaan nykymalliin verrattuna ja odotettavissa on alhaisempia kulutuslukemia. Volkswagen on luvannut tulevaan Touaregiin saataville myös nelipyöräohjauksen.

Dieselmoottoreista ei vielä luovuta ja uuden Touaregin myynti alkaa kaksi- ja kolmelitraisilla bensiinimoottoreilla ja kolmelitraisella turbodieselillä. Tulossa on tehokkaampi kolmelitrainen, mahdollisesti V8-turbodiesel ja lataushybridi. Viime mainittu on erittäin tärkeä vaihtoehto Suomen markkinoille, sillä suurin osa tämän luokan autoista myydään nykyisin meillä lataushybrideinä.