Pekingissä pari viikkoa sitten esitellyn täysin uuden Volkswagen Touaregin tilauksia on alettu ottaa vastaan Suomessa. Edeltäjäänsä verrattuna uudelle perusrakenteelle tehty Touareg on kookkaampi, tilavampi ja kevyempi. Takaistuimen pitkittäissäädöllä 697 litran tavaratilan voi kasvattaa 810 litran kokoiseksi ja perään saa kytkeä vielä 3 500 kilon painoisen kärryn.

Vakiovarusteita on tullut runsaasti lisää edelliseen sukupolveen verrattuna. Kuljettajaa avustamassa ovat nyt muun muassa mukautuva vakionopeudensäädin, peruutuskamera ja pysäköintiavustin, suurella 9,2-tuumaisella kosketusnäytöllä varustettu navigaattori ja ympäristönvalvontajärjestelmä. Älyavain ja jalan heilautuksella aukeava sähkötoiminen takaluukku helpottavat Touaregin jokapäiväistä käyttöä.

Alkuvaiheessa Touareg on myynnissä 170 tai 210 kilowattia kehittävällä kolmelitraisella TDI-moottorilla varustettuna. Neliveto ja automaattivaihteisto ovat aina vakiona.

Tyyliksi voi valita joko Elegancen tai Atmospheren, jotka maksavat joko 89 833 tai 96 585 euroa moottorin mukaan. Urheilullisempi kaksi tuumaa suuremmilla vanteilla varustettu R-Line on vajaat viisituhatta euroa kalliimpi.

Tuossa on kuitenkin vasta lähtökohta oman Touaregin rakentamiseen, sillä mainostettu Innovision Cockpit, jossa on digitaalimittaristo ja sen jatkeena 15-tuumainen kosketusnäyttö maksaa 3 902 euroa. Pimeänäköavustin nostaa hintaa 2 950 eurolla ja kuljettajaa avustavien järjestelmien paketti (ruuhka-avusti, risteysavustin, kaistanvaihtoavustin ynnä muuta) 1 587 eurolla.

Ilmajousituksen ja nelipyöräohjauksen mukana tulee aktiivinen iskunvaimennusjärjestelmä 4 609 eurolla ja tässä autoluokassa yleisen vetokoukun hinta on 2 186 euroa. Paljon muutakin löytyy vielä lisävarustelistalta.

Ensimmäiset Volkswagen Touaregit saapuvat Suomeen kesällä.