Ajovaloumpion sisällä ledivalo kohdistetaan mikrokokoisille peileille, joita on yli miljoona per puoli. Yksittäisen peilin valaisevuutta säätämällä valo saadaan kohdistettua reaaliaikaisesti juuri sinne missä sitä tarvitaan. Toisaalta yksittäisiä peilejä kääntämällä muita häikäisevä valo rajataan tarkasti pois.

Die neue „DIGITAL LIGHT“ Scheinwerfergeneration von Mercedes-Benz steht für höchste Präzision, optimale Sicht des Fahrers ohne Blendwirkung sowie für Performance, Fahrerassistenz und Kommunikation. ; The new „DIGITAL LIGHT“ generation of headlamps from Mercedes-Benz represents highest precision, optimal view for the driver without dazzling effect as well as performance, driver assistance and communication. ;

Mercedeksen ajovaloumpioiden prototyypissä on yli kaksi miljoonaa säädettävää peiliä.

Jo nyt liikenteessä on runsaasti autoja, joiden kaukovalot toimivat periaatteessa kuvatulla tavalla. Niissä valoa kuitenkin varjostetaan vastaan tulevan tai edellä ajavan auton etu- tai takavalojen ympäristöstä pois. Toimintaa ohjaava kamera reagoi kahteen valopisteeseen, mutta muuten sillä ei ole näkökykyä.

Nyt esitelty järjestelmä hahmottaa esimerkiksi vastaantulevan auton kuljettajan, pyöräilijän tai jalankulkijan, jonka kasvoihin ei kohdisteta ajovaloa.

Järjestelmän lisäominaisuutena on mahdollisuus heijastaa auton edessä olevan tienpinnalle erilaista informaatiota korkearesoluutiokuvina. Esimerkiksi jalankulkijalle voidaan heijastaa suojatieraidoitus merkiksi turvallisesta tien ylityksestä.

DIGITAL LIGHT: Mit der neuen HD-Scheinwerfergeneration von Mercedes-Benz lassen sich im Zusammenspiel mit dem Navigationssystem auch Richtungspfeile zur Routenführung auf die Straße projizieren. ; DIGITAL LIGHT: The new HD headlamp generation from Mercedes-Benz, working in combination with the navigation system, can also project direction arrows onto the road surface, to aid navigation. ;

Navigaattorin kääntymisohje tai STOP-merkki voidaan heijastaa tiehen auton eteen.

Idea kuvien heijastamisesta tienpinnalle ei ole uusi, mutta toiminto oli vielä teoreettisella tasolla, kun Audi pari vuotta sitten esitteli sitä. Nyt Mercedes on esitellyt sen toimivana.