Runsaan 20 vuoden tauon jälkeen Abarth-merkki on syntynyt uudelleen.

Abarth on tullut takaisin kulttiauton statusta tavoittelevan Fiat 500:n hahmossa, mikä ei ainakaan vähennä mallin mahdollisuuksia jättää pysyvää jälkeä autohistoriaan.

Pippurinen 500 Abarth on sanan varsinaisessa merkityksessä makea auto. Sen suorituskyky on kokoluokassaan tyhjentävä: nollasta sataan alle kahdeksassa sekunnissa ja huippunopeus 205 km/h.

Voimanlähteenä on 1,4-litrainen turbomoottori, jonka vääntö alakierroksilla on mykistävä.

Ajotilanteesta riippumatta auto istuu kiinni tiessä kuin tauti. Huomaamattomasti toimiva ajonvakautus helpottaa vauhdikasta kaarreajoa ja antaa anteeksi kuljettajan mahdollisia virhearvioita.

Kovissa nopeuksissa takaikkunan yläpuolelle sijoitettu spoileri sekä alustan diffuusori lisäävät auton aerodynaamista painoa niin paljon, että siitä seuraavaa pidon paranemista on ensi ajamalta vaikea tajuta.

Tunnokas ohjaus toimii kuin ajatus. Auto taittuu nöyrästi kaarteeseen paljon suuremmalla nopeudella kuin ikinä voisi uskoa noudattaen täsmällisesti juuri sitä ajolinjaa, mitä kuljettaja haluaa.

Ja moottorin urheilullinen sointi muistuttaa joka hetki, millaisesta autosta on kysymys. Tarjolla on suorastaan syntisen hauska ajokokemus.