Maailman autonvalmistajien välisistä suhteista saisi varsin hyvän saippuaoopperan, sillä välillä mennään yhteen ja sitten taas erotaan.

Fiat Group on ilmoittanut lopettavansa yhteistyön Intiassa sikäläisen Tata Motorsin kanssa kuuden vuoden jälkeen. Asiantuntijoiden mukaan Fiat on pettynyt siihen, kuinka vähän Tata on panostanut italialaismerkin markkinointiin. Syykin on helppo löytää, sillä Tata on keskittynyt nopeaan kasvuun saamaansa Jaguar Land Roveriin.

Fiat kertoo jatkavansa Intian valloitusta perustamalla oman jälleenmyyjäverkoston, mutta se on myös kiinnostunut yhteistyöstä Suzukin kanssa. Viime mainitulla on Marutin kautta Intiassa komea yli 40 prosentin markkinaosuus. Kaiken lisäksi Fiatilla ja Suzukilla on paljon vispilänkauppaa.

Itse asiassa yhteistä Fiatin kanssa on osan Suzukista kostaneen Volkswagenin mielestä liikaakin. Suzuki nimittäin valitsi Unkarissa valmistettaviin SX4-malleihinsa Fiatin dieselmoottorin Volkswagenin tarjoaman sijaan. Saksalaiset pahastuivat asiasta ja Suzuki haluaisi irrottautua liitosta, mutta Volkswagen ei ole asiasta samaa mieltä.

Asiaa käsitellään oikeudessa ja tällä on vaikutusta tuonne Intiaankin. Mikäli Suzuki voittaa kiistan, se voi aloittaa yhteistyön Fiatin kanssa. Mutta päätöksen kääntyessä Volkswagenin kannalle, italialais-japanilaisella yhteistyöllä ei ole Intiassa tulevaisuutta.