Ensimmäinen Fiatin ja Chryslerin yhteinen malli on nyt Suomessa iskemässä kiilaa suurten tila-autojen markkinoille.

Ulkonäöltään uusi Fiat Freemont muistuttaa kovasti Suomessa myynnissä ollutta Dodge Journeya, mutta siihen yhtäläisyydet loppuvat. Näin maahantuoja haluaisi meidän ajattelevan, mutta todellisuudessa autoilla on sama perusrakenne ja Yhdysvalloissa auto myydään edelleen vanhalla nimellään.

Fiatin alaisuudessa Journey on kuitenkin uudistunut niin merkittävästi, että se ansaitsee uuden nimen. Sisustuksessa on tuttuja piirteitä, mutta kovat muovit on vaihdettu miellyttäväpintaisiin materiaaleihin ja kokonaisuus vaikuttaa paljon aiempaa korkeampitasoisemmalta. Materiaalien vaihdoksella on varmasti myös oma vaikutuksensa merkittävästi alentuneeseen melutasoon.

Hyvä tunnelma jatkuu ajaessa, sillä Freemont on edeltäjäänsä näppärämmän tuntuinen vakaiden kulkuominaisuuksien ollessa jäljellä. Fiatin kaksilitrainen 103 kW kehittävä moottori on aivan riittävä ja vaihtoehtona on 125 kW kehittävä samankokoinen moottori. Valitettavasti käsivalintainen vaihteisto on toistaiseksi ainoa vaihtoehto. Kesällä mallisto laajenee nelivedon ja automaatin yhdistelmällä.

Fiat Freemontin saa 5- tai 7-paikkaisena ja varustetasoja on kolme. Jo perustaso tuo mukanaan mm. 17-tuumaiset kevytmetallivanteet, älyavaimen ja vakionopeussäätimen. Maahantuoja uskoo Urbanin nousevan suosituimmaksi, jolloin mukana ovat edellisten lisäksi vielä 2-alueinen automaatti-ilmastointi, pysäköintitutka takana, Bluetooth, sähköinen kuljettajan istuin ym. Ylellisin varustetaso on All Included, jolloin Freeontissa on mm. navigaattori.

Fiat Freemontin hinnat alkavat 32 3535 eurosta ja sille uskotaan löytyvän tänä vuonna ainakin parisataa ostajaa.