Rallin aattona TM:lle antamassaan haastattelussa Jari-Matti Latvala uskoo vahvasti voittomahdollisuuksiinsa.

Päällimmäisenä kaikkien mielessä on tietenkin Latvalan arvio voittajasta. Vaatimattomana miehenä hän ei mainitse itseään, vaan nostaa esiin entisen tallikaverinsa, Mikko Hirvosen. Sitä vastoin Loebistä Jari-Matti toteaa, että tämä ei välttämättä lähde ajamaan voitosta.

Kuitenkin asiaa vielä tivatessa Latvala myöntää, että tänä vuonna on helpompi lähteä hakemaan voittoa kuin aiemmin: ”Ensimmäinen voitto Neste-rallissa on vaikea, mutta kun saavutin sen toissa vuonna, on sitä nyt helpompi lähteä hakemaan uudelleen.

Kauden kulusta Jari-Matti nostaa päällimmäisenä esiin Monte Carlon ja Portugalin pettymykset, kun hän keskeytti johtopaikalta. Monte Carlon hän myöntää alokasmaiseksi virheeksi innostuksen vallatessa mielen, mutta Portugalin hän laskee enemmän huonon tuurin varaan. Jota hänellä omien sanojensa mukaan on ollut kauden mittaan enemmän kuin tarpeeksi.

Mutta Jyväskylään Jari-Matti starttaa aivan uusin ajatuksin, sillä hänen mukaansa nyt alkaa vuoden toinen puolisko: ”Rakennamme itseluottamusta ja täällä on mahdollisuus tehdä tulosta. Tilanne voi kääntyä yllättävän nopeasti, kuten viime vuonna nähtiin. Lisäksi Fiesta on nyt tasapainoinen ja hyvä ajaa. Aiemmin hieman vaivannut levoton perä on nyt korjattu ja se pysyy hyvin tiessä.”

Jari-Matti lähtee ajamaan alusta alkaen täysillä, sillä Jyväskylässä ei hänen mielestään voi jäädä hirveästi ihmettelemään. Viimeisenä pikataipaleena kahteen kertaan ajettavasta Ouninpohjasta hänellä on selvä mielipide: ”Ouninpohja on erittäin nopea ja keskityimme siihen huolella harjoituksissa. Toivon, ettei ratkaisu jää Ouninpohjaan, sillä siellä on paha lähteä rutistamaan. Siitä voi tulla pahaa jälkeä.”