Vaikka McLaren ei ole ehtinyt toimittaa kuin tuhatkunta uutta urheiluautoaan, vuosimalliin 2013 tulee paljon parannuksia.

Parasta McLarenin ajattelussa on se, että nykyisen MP4-12C:n ostajat saavat autoon tehdyt muutokset käyttöönsä veloituksetta. Samaan tapaan kuin tietokoneita päivitetään, on McLaren tehnyt parannuksia moottorin säätöohjelmaan, vaihteiston elektroniikkaan ja auton tietojärjestelmään. Viime mainitun myötä se tukee nyt navigaattoria ja Bluetoothia.

Nyt auton 3,8-llitrainen kahdella ahtimella varustettu V8 kehittää 18 kW aiempaa enemmän eli 460 kW ja 600 Nm vääntömomentin. Ohjausyksikköön tehdyn muutoksen myötä omistajat voivat nyt päättää, kuinka paljon moottorin sointia he haluavat ohjaamoon. Kasvaneen tehon myötä auto kiihtyy 100 km/h nopeuteen 3,1 sekunnissa, 200 km/h saavutetaan 8,8 sekunnissa ja 300 km/h 26,5 sekunnissa. Huippunopeus on kasvanut lukemasta 330 km/h arvoon 333 km/h.

Ainoa muutos, mitä vanhoihin malleihin ei saa on lisävarusteena myytävä jousituksen nostomahdollisuus. Sillä saa korotettua sekä auton etu- että takapäätä alhaisissa nopeuksissa, jolloin pohja ei kosketa maahan hidastustöyssyissä tai jyrkissä pysäköintirampeissa.