Logitech Fengshui länsihuone

Tunnettu oheislaitteiden valmistaja Logitech tekee yhteistyötä Fengshui-asiantuntija Paul Darbyn kanssa. Hänen ohjeillaan olohuoneen luvataan pysyvän tasapainossa teknisistä laitteista huolimatta.

Fengshui on kiinalainen, esteettiseen sisustukseen keskittyvä filosofia, joka auttaa löytämään ympäristön tasapainon ja luo positiivista energiaa (qi). Fengshui-periaatteiden mukaan värivalinnoilla ja tavaroiden sijoittelulla voi saada aikaan tasapainon ja menestystä niin työ- kuin yksityiselämässäkin.

Logitech ja Paul Darby ovat luoneet kaksi ympäristöä, joista saa vinkkejä oman olohuoneen tasapainon löytämiseen. Kummassakin esimerkissä Paul Darby esittelee valitsemansa värit ja tavarat ja kertoo niiden sijoittelusta – ja miksi kaikki tämä on tärkeää tasapainon löytämiseksi.

Länsihuone

Ensimmäinen esimerkki edustaa rentoa ja mukavaa huonetta, jossa pelataan ja katsellaan elokuvia. Siellä voi olla luova ja valita omalla tahdilla mitä haluaa tehdä. Positiivinen energia eristää ulkomaailmasta omaan luovaan kuplaan. Vaikka tämä tila on rento, niin siinä on paljon energiaa, hauskuutta ja kevytmielisyyttä.

Huoneessa käytetyt värit ovat maanläheisiä. Toffeen ja ruskean sävyjä on käytetty muun muassa tyynyissä ja vaasissa. Hyllyllä oleva koriste-esine, sohvalla oleva peite ja kahvikuppi ovat valkoisen ja kerman sävyjä. Kulmat ovat ”pysähtyneitä” alueita, joten pyöreillä muodoilla positiivista energiaa voi lisätä ja kääntää negatiivisuuden pois huoneesta.

Logitech Speaker Lapdesk N700 -tietokonealusta täydentää tämän tilan hyvänolon tunnetta hopeanharmaalla värityksellään, pyöristetyillä kulmillaan ja pehmeän mukavalla alapinnallaan.

Myös lasipöytä on merkittävässä maanläheisessä roolissa, sillä lasi on tehty hiekasta ja se on hyvin vakaa materiaali. Lasipöydällä oleva Logitech Anywhere Mouse MX -hiiri toimii tavallisista hiiristä poiketen myös lasipinnoilla.

Musiikkia soittavat esineet, kuten Squeezebox Radio, pitävät energian liikkeellä. Kaikki huoneen energiat olisi hyvä olla tasapainossa ja harmonisessa liikkeessä, koska liian hidas energia on masentavaa ja negatiivista. Tämän huoneen kaikki energia on rentouttavaa.

Etelähuone

Toinen esimerkki keskittyy yhteydenpitoon ulkopuolisen maailman kanssa. Tässä huoneessa voi kommunikoida ystävien ja kollegoiden kanssa Facebookilla, Twitterillä, pikaviestimillä ja sähköpostilla. Muinaisessa Japanissa ja Kiinassa eteläinen ilmansuunta oli uloskäynti ulkomaailmaan tapaamaan muita ihmisiä.

Huoneen tärkeimmät värit ovat punainen ja keltainen. Punainen väri tuo onnea ja koska se on myös veren väri, niin se on samalla elämän väri. Keltainen väri kuvastaa auringonpaistetta ja rohkaisee kommunikoimaan.

Japanilaisessa kukka-asetelmassa (ikebana) kukat ovat kolmessa tasossa. Ylimpänä oleva kukka kuvaa taivasta, keskimmäinen ihmisiä ja alimpana oleva maanpintaa. Näiden yhdistelmä kuvaa ulkomaailmaa ja yhteydenpitoa takaamalla menestyksen ja hyvä maineen. Taustalla oleva lohikäärme on sijoitettu tilan itäpuolelle ja tämä edistää kasvua ja lisää intohimoa.

Kannettavissa tietokoneissa on useimmiten suoria linjoja, joten kurvikkaat ja pyöreät muodot tasapainottavat energioita.

Logitech Z320 -kaiuttimien, Logitech Notebook Kit MK605 -paketissa olevan hiiren ja Logitech Portable Webcam C905 -webbikameran muodot täydentävät teräviä kulmia ja suoria linjoja. Pöydällä oleva kristallikivi puhdistaa huonetta ja auttaa energian liikkumisessa. Myös pöytälamppu ja kynttilät pitävät energian liikkeellä.

Yleistietoa Fengshuista saa Suomen Fengshui ry:n internet-sivuilta.

Logitech Fengshui etelähuone