MakerBot CupCake CNC

MakerBot CupCake CNC tuottaa 3D-suunnittelu- tai mallinnusohjelmalla suunniteltuja esineitä. Avoimeen koodin perustuvän MakerBotin saa joko koottavana pakettina tai täysin toimintakuntoisena. Hinnat ovat 1090 ja 1490 euroa.

Valmistaja kuvailee laitteen toimintaa vertaamalla sitä äärimmäisen tarkkaan, ohjelmoitavaan liimapistooliin. MakerBot CupCake CNC näet valmistaa tuotteen kerros kerrallaan. Yhden kerroksen paksuus on 1/3 milliä. Näin MakerBot ”tulostaa” 3D-mallinnusohjelmalla suunnitellun esineen.

Itse suunniteltujen esineiden lisäksi internetistä löytää huomattavan määrän avoimeen koodiin perustuvia 3D-mallinnuksia esineistä. Suunnitteluun soveltuu lähes mikä tahansa 3D-suunnitteluun ja mallinnukseen käytettävä ohjelmisto. Ainut vaatimus on, että se pystyy tuottamaan stl-tyyppisiä tiedostoja.

MakerBot CupCake CNC käyttää tulostusmateriaalina muovia. Laite hyväksyy kolme erilaista muovilaatua. MakerBotilla on valmistettu muun muassa pienoismalleja autoista, robotin osia, kihlasormuksia, tuomarin pillejä, shakkinappuloita ja niin edelleen.

Laitteen omistajien ja 3D-suunnittelijoiden luomuksia voit tutkia osoitteessa Thingverse.com. Mainittu web-sivusto on tehty nimenomaan suunnitelmien esittelyyn ja jakamiseen. Avoimen koodin mukaisesti kaikki sivustolla esitetyt tuotteet ovat vapaasti hyödynnettävissä.

MakerBotin perusrakenne
3D-asemointijärjestelmä
toimiva tulostinpää
ohjauselektroniikka
MakerBotin 3D-asemointijärjestelma perustuu suorakulmaiseen (x, y, z) koordinaatistoon. Tulostusalusta liikkuu x- ja y-akselien koordinaattien mukaan ja itse tulostuspää kulkee z-akselin koordinaattien mukaan.

Ominaisuudet
Maksimitulostuskoko: 100 mm (leveys) x 100 mm (syvyys) x 130 mm (korkeus)
x/y-koordinaatiston erottelutarkkuus: 0,085mm
z-koordinaatiston erottelutarkkuus: 3,125 mikronia
Maksimisyöttö x/y: 5000 mm/minuutti
Maksimisyöttö z: 200 mm/minuutti
z-tason normaalipaksuus: 0,3725mm
Ulkoiset mitat: 350 mm x 240 mm x 450 mm

Lisätietoja saa osoitteesta www.roboplus.fi.