Panasonic DMC-G5

Panasonic DMC-G5:n uutuuksia ovat Venus Engine VII FHD -suoritin, entistä nopeampi tarkennusautomatiikka, kääntyvä 920 000 pisteen näyttö, laukaisimen viereen lisätty säätövipu sekä 16,1 megapikselin cmos-kenno, jota ei ole aiemmin käytetty järjestelmäkameroissa.

Rungon yksityiskohdat on valmistajan mukaan mietitty huolellisesti. Uuden muotoilun ansiosta kamerasta saa entistä paremman otteen. Rungon etuosa on alumiinia, ja valintapyörät metallia. Laukaisin on siirretty eteenpäin ergonomian parantamiseksi.

Laukaisimen etupuolelle lisätystä vivusta voi säätää zoom-moottorilla varustettujen objektiivien polttoväliä. Lisäksi siitä voi asettaa aukon tai valotusajan sekä suurentaa näytöllä katseltavaa kuvaa.

Uudenlainen älykäs kohinanvaimennus ja suuri ISO 12800 -herkkyys tuottavat valmistajan mukaan laadukkaita kuvia myös vähässä valossa. Uuden suorittimen ansiosta kamera pystyy tallentamaan jopa kuusi kuvaa sekunnissa täydellä tarkkuudella.

Elektroninen 1,44 megapikselin etsin sisältää tunnistimen, joka havaitsee kameran nostamisen silmän tasalle. Tällöin näyttö sammutetaan, jotta akku kestää pidempään. Samalla aloitetaan tarkennus.

Tarkennuspistettä voi siirtää joko näppäimistä tai näyttöä koskettamalla ja katsomalla samalla etsimen läpi.

Panasonicin uusi kolmen tuuman (7,6 cm) ja 920 000 kuvapisteen kosketusnäyttö täydentää etsintä. Koska näyttö toimii nopeasti, liikkuvaa kohdetta on helppo seurata. Näyttöä voi kääntää lähes mihin suuntaan tahansa.

Uusi elektroninen suljin toimii täysin äänettömästi, joten G5:llä pystyy kuvaamaan häiritsemättä tallennustilannetta tai -kohdetta.

Panasonic DMC-G5 tallentaa videot avchd-muodossa tarkkuudella 1920 x 1080p ja nopeudella 50 ruutua sekunnissa. Videot voi kuvata myös mp4-muodossa, jolloin ne on helppo ladata suoraan esimerkiksi YouTube-sivustolle.

Panasonic DMC-G5 tulee kauppoihin elokuussa. Rungon ja 14-42 mm:n perusobjektiivin sisältävä paketti maksaa ennakkotilaustarjouksissa noin 850 euroa. Edeltävää DMC-G3-mallia myydä noin 650 eurolla.

Panasonic DMC-G5 ylä

Panasonic DMC-G5 taka

Panasonic DMC-G5 näyttö