Panasonic DMC-GH3

Panasonic julkisti tänään järjestelmäkameroidensa uuden huippumallin DMC-GH3. Edeltäjänsä GH2:n tavoin uutuus kiinnostaa kovasti myös videokuvaajia. Panasonic DMC-GH3 sisältää muun muassa mikrofoni- ja kuulokeliittimet sekä all-i-videotallennuksen nopeudella 72 megabittiä sekunnissa.

Panasonic Lumix DMC-GH3 perustuu 16 megapikselin live mos -kennoon (micro four thirds, 17,3 x 13,0 mm) ja tehokkaaksi mainostettuun Venus Engine -suorittimen. Kuvakohinaa vaimennetaan valmistajan mukaan uusilla ja entistä tehokkaammilla menetelmillä.

Tarkennusautomatiikan luvataan toimivan poikkeuksellisen nopeasti ja täsmällisesti. Kokoaikainen automaattitarkennus, kohteen seuranta ja kasvojen tunnistus ovat käytössä myös videota kuvattaessa.

Sarjakuvaus etenee 6 ruutua sekunnissa täydellä tarkkuudella ja 20 ruutua sekunnissa 4 megapikselin tarkkuudella. Herkkyysasetus kattaa alueen ISO 100 – 12 800, ja se on laajennettavissa arvoihin ISO 125 sekä ISO 25 600. Sulkimen luvataan toimivan lähes äänettömästi, ja studiosalamavaloille on tahdistusliitin.

Kohdetta tarkkaillaan kaikkiin suuntiin kääntyvältä 7,6 cm:n (3″) oled-kosketusnäytöltä tai elektronisesta oled-etsimestä. Näytön tarkkuus on 614 000 ja etsimen 1 744 000 pistettä.

Videot voi kuvata avchd-, mp4- tai mov-muodossa. Avchd-tallennuksen suurin tarkkuus on 1920 x 1080/50p ja nopeus 28 megabittiä sekunnissa. Laadukkainta jälkeä saa järjestelmäkameroissa erittäin harvinaisella all-i-tallennuksella, joka etenee 72 megabittiä sekunnissa. Videoon voi lisätä koostamista helpottavia indeksimerkkejä.

Pöly- ja roiskevesisuojattu runko painaa kuvauskunnossa 550 grammaa. Mitat ovat 132,9 x 93,4 x 82,0mm. Lisävarusteena saa akkukahvan.

Otokset tallennetaan sd-muistikortille. Kuvia voi siirtää wlan-yhteyden kautta esimerkiksi taulutietokoneeseen tai puhelimen näytölle sekä tallentaa niistä varmuuskopiot pilvipalveluun. Kameran toimintoja ja laukaisua ohjataan Android- ja iOS-laitteisiin saatavan ohjelman avulla.

Panasonic Lumix DMC-GH3 tulee kauppoihin lokakuun lopulla. Hinta on toistaiseksi vahvistamatta. Kameralla tallennetun videon voi katsoa kuvaajan kotisivuilta.

Panasonic DMC-GH3 ylä

Panasonic DMC-GH3 sivu

Panasonic DMC-GH3 etu