Panasonic Toughpad 4K UT-MB5 on suunniteltu myynnin, markkinoinnin ja media-alan ammattilaisille. Huipputarkan 3 840×2 560 pikselin näytön ja 15:10 kuvasuhteen ansiosta se soveltuu suurten valokuvien, A3-koon piirrosten, esitteiden sekä multimedian katseluun ja muokkaamiseen.

Toughpad 4K UT-MB5 on samalla maailman kevyin ja ohuin 20 tuuman näytöllä varustettu tabletti; se painaa vain 2,35 kg ja on 12,5 mm paksu. Sisältä löytää Intel Core i5 vPro -suorittimen, jopa 8 gigatavua ram-muistia sekä tehokkaan Nvidia GeForce -näytönohjaimen.

Toughpad 4K UT-MB5 on niin sanotusti business-vahvistettu, eli se kestää pudotuksen 76 cm:n korkeudelta ja on suojattu iskuilta sekä roiskeilta.

Tarkkuutta vaativa työskentely ja muistiinpanojen tekeminen sujuvat valmistajan mukaan helposti lisävarusteena saatavalla elektronisella kosketuskynällä. Kynä lukee näytön yksittäiset pikselit infrapunasignaalin avulla ja viestii ne taulutietokoneeseen bluetooth-yhteyden kautta.

Toughpad 4K UT-MB5:ssä on Windows 8.1 Pro -käyttöjärjestelmä. Kun Toughpadiin yhdistää Panasonic-pöytätelineen, se toimii tablettina sekä pöytätietokoneena.

Uutuus sisältää kaikki ammattilaiskäyttöön tarvittavat liitännät, kuten usb 3.0, sd-korttipaikka, kuulokeliitäntä ja lisävarusteena älykortin lukija. Runsas 256 gigatavun ssd-muisti ja sd-korttipaikka varmistavat tallennustilan riittävyyden. Työpöytätelineestä löytää myös ethernet- ja hdmi-liitännät.

Suuren näytön sekä etupuolella olevan 1 280 × 720 pikselin kameran ansiosta laitteella on kätevä hoitaa myös videoneuvotteluja. Liikkuvan työntekijän arkea helpottavat bluetooth- ja wlan-yhteydet mahdollistavat tiedonsiirron myös tien päällä.

Toughpad 4K UT-MB5 on saatavana marraskuussa 2013 noin 4500 euron hintaan (alv 0 %). Lisätietoja löytää valmistajan englanninkielisiltä kotisivuilta. Maahantuoja on Kaukomarkkinat Oy.