Ranskalaisvalmistaja on uudistanut nopeaan tahtiin mallistoaan ja nyt ovat vuorossa Scénic ja Grand Scénic.

Maaliskuun alussa Geneven autonäyttelyssä Renaultin osastolta löytyvät hivenen uudistuneet Scenicit. Sekä pienempi 5-paikkainen että pidempi 7-paikkainen ovat saaneet uuden keulan, jossa Renaultin salmiakki-logo on merkittävämmässä roolissa. Muut ulkoiset muutokset ovat vähäisempiä. Ohjaamossa on uusin R-link-tietojärjestelmä kosketusnäyttöineen.

Tekniikkapuolella tärkein muutos on tapahtunut siinä, että moottorivalikoimaan on tullut uusi Energy TCe 130 -bensiinimoottori. Sen yhdistetty kulutus on litran pienempi kuin aiemman samantehoisen, minkä myötä CO2-päästöt ovat alentuneet 15 prosentilla.

Mielenkiintoinen lisä Scénic-mallistoon on katumaasturimainen Scénic XMOD, joka tuo muodoiltaan mieleen aikanaan myynnissä olleen nelivetoisen mallin. Tällä kertaa autossa ei ole kuitenkaan nelivetoa, vaan Peugeotin 3008-mallissa käyttämän kaltainen Extended Grip -luistonestojärjestelmä.

Genevessä esiteltävä uudistunut Scénic ja Grand Scénic saapuvat Suomeen kesällä. Sen sijaan Scénic XMODin maahantuonnista ei ole vielä tehty päätöstä.