Viime kuussa Los Angelesin autonäyttelyssä esitellyn Subaru Foresterin ennakkomyynti on alkanut ja se tulee helmikuussa ottamaan osansa katumaasturimarkkinoista.

Hivenen kasvanut ja merkittävästi modernisoitunut Subaru Forester tulee myyntiin hivenen ennen uutta Toyota RAV4:ää. Kokoluokan kilpailu kiristyy toden teolla, sillä loppusyksystä samaan luokkaan on esitelty uudet tai uudistuneet Honda CR-V, Hyundai Santa Fe, Kia Sorento ja Mitsubishi Outlander.

Subaru Foresterin hinnat ovat nousseet vain vähän. Bensiinimoottoristen hinnat alkavat 200 euroa ja turbodieselien tuhat euroa aiempaa korkeammalta. Foresterin kulutus on pienentynyt bensiinimoottorilla sen verran, että CO2-päästöt ovat käsivalintaisella vaihteistolla 13 g/km ja automaattina 24 g/km aiempaa alemmat.

Perusvarusteluna on X-versio, joka sekin tuo mukanaan 17-tuumaiset aluvanteet, Bluetoothin, takajousituksen tasonsäädön ja vakionopeudensäätimen. Noin 3 000 euron lisäpanostuksella saa XS:n, jolloin varustuksessa ovat mm. automaatti-ilmastointi, peruutuskamera, sähkösäätöinen kuljettajan istuin ja ksenonvalot.

Huippumallina on 54 616 euron hintainen automaattivaihteinen (CVT) XT, jossa on Harmann Kardonin audio, nahkaverhoilu, älyavan, sähkötoiminen takaluukku ja paljon muuta.