Omenanvihreä vuoden 1962 Ferrari 250 GTO vaihtoi kuukausi sitten omistajaa 35 miljoonan dollarin kauppasummalla.

Yleisesti autoa pidetään erittäin huonona sijoituksena, mutta ainakin tämän tarinamme Ferrarin omistaja on saanut autoonsa sijoittamalleen rahalle hyvän koron. Tosin aivan mikä tahansa auto ei sovi investointikohteeksi, mutta viimeisten kuukausien aikana myytyjen kahdeksan harvinaisen Ferrarin myyntihinta on yhteensä yli 100 miljoonaa euroa.

Kuvamme auto on nyt se kaikkien kallein. Ferrari valmisti aikanaan vain 39 kappaletta 250 GTO -autoa ja tämä yksilö tehtiin brittiläiselle Stirling Mossille. Hän ei koskaan ehtinyt kilpailla autolla, sillä raju onnettomuus katkaisi Mossin uran huhtikuussa 1962. Hänen kollegansa Innes Ireland ajoi autolla samana vuonna Le Mansissa, mikä jäi tämän yksilön ainoaksi kilpailuksi.

Auton arvo on kymmenkertaistunut sitten vuoden 1996, jolloin se myytiin 3,5 miljoonalla dollarilla. Edellinen omistaja, hollantilainen liikemies, osti auton itselleen kymmenen vuotta sitten 8,5 miljoonalla dollarilla ja myi sen nyt Seattlessa asuvalle keräilijälle Craig McCawille 35 miljoonalla dollarilla. Asian voi laskea niin, että edellinen omistaja tienasi autolla kymmenen vuoden ajan pari miljoonaa euroa vuodessa.