Pakettiautojen ja matkailuautojen vuotuinen ajoneuvovero muuttuu henkilöautojen tapaan päästö- tai kokonaismassaperusteiseksi. Se aiheuttaa ainakin karavaanareille kustannusten nousua.

Henkilöautojen vuotuinen ajoneuvovero muuttuu hiilidioksidipäästöperusteiseksi ensi vuonna ja paketti- sekä matkailuautot seuraavat vuonna 2011 perässä.

CO2-perusteinen vero on päästöistä riippuen 20-600 euroa (päästöt 66-400 g/km) ja kokonaismassaan perustuva vero noin 75-485 euroa autoissa, joiden CO2-päästöt eivät ole tiedossa. Ajoneuvojen käyttövoimamaksu eli niin kutsuttu dieselvero säilyy ennallaan.

Henkilöautoissa päästöarvot useimmiten löytyvät, mutta pakettiautoissa ja varsinkin matkailuautoissa tilanne on toinen. Yleisimpiin päästöluokkiin Suomessa kuuluvien pakettiautojen vero on uudistuksen jälkeen 195-234 euroa ja kokonaismassan perusteella verotettavista pakuista 80 prosenttia osuu välille 219-361 euroa.

Matkailuautoilta EY-tyyppihyväksynnän mukainen päästötieto useimmiten puuttuu, jolloin siirrytään kokonaismassan mukaiseen verotukseen. Se puolestaan nostaa lähes kaikkien matkailuautojen vuotuisen ajoneuvoveron maksimiin eli reiluun 485 euroon.