Yamaha RX-V673

Yamaha RX-V673 on kiinnostavaan 650 euron hintaluokkaan asettuva kotiteatterin viritinvahvistin. Aiemmista malleista tuttu Ypao-automatiikka löytää ja korjaa nyt huoneen seinistä ja katosta syntyviä heijastuksia. Lisäksi keskikaiuttimen akustista sijaintia voi nostaa digitaalisesti.

Keskikanavan digitaalinen nosto hyödyksi silloin, kun keskikaiutin joudutaan sijoittamaan esimerkiksi kookkaan valkokankaan alapuolelle. Heijastusten tunnistaminen ja korjaaminen perustuu puolestaan uuteen Ypao-mittausmikrofoniin.

Yamaha RX-V473 tukee AirPlay-toistoa sekä dlna 1.5 -verkkosiirtoa. Wlan-yhteys muodostetaan lisävarusteena hankittavan sovittimen YWA-10 avulla.

Viritinvahvistinta ohjataan kaukosäätimellä tai yhteensopivalla Android- tai Apple-älypuhelimella sekä taulutietokoneella. Android- ja Apple-ohjausohjelman toimintaa esitellään videolla.

Viritinvahvistimen 6 hdmi-tuloa ja hdmi-lähtö ovat valmiit välittämään tulevaisuudessa käyttöön otettavaa huipputarkkaa 4k-teräväpiirtokuvaa sekä muuntamaan esimerkiksi 1920 x 1080 -signaalin 4k-tarkkuudelle. Hdmi-liitännät tukevat 3D-toistoa, ja hdmi-lähtöliitäntä sisältää äänen paluukanavan. Yksi kuudesta hdmi-tulosta sijaitsee etulevyssä.

Erilliskomponenteista rakennetun päätevahvistimen tehoksi luvataan 5 x 150 wattia (4 ohmia, 1 kHz, 0,9 % särö, 1 kanava kuormitettuna). Etulevyssä on digitaalinen liitäntä Applen iPod-, iPhone- ja iPad-soittimille.

Yamaha RX-V673 saapuu Suomeen heinäkuun alkupuollella. Lisätietoja saa valmistajan englanninkielisiltä kotisivuilta. Virinvahvistimen uusia ominaisuuksia esitellään videolla.

Yamaha RX-V673 iPad