Vuosia sitten Volkswagen Golf GTI -harrastajat järjestivät tapahtuman Itävallassa Wörtherseellä. Nyt tuo tapahtuma on kasvanut valtavaksi viikonlopun kestäväksi juhlaksi.

Volkswagen Golfin lisäksi paikalle tulevat nyt kaikki Volkswageneita rakennelleet esittelemään omia ajokkejaan. Eikä kalusto ole enää vuosiin rajoittunut Volkswageneihin, vaan konsernin muut merkit Audi, Seat ja Škoda ovat näyttävästi mukana.

Valmistaja ymmärsi jo vuosia sitten tapahtuman arvon ja alkoi esitellä siellä ennen näkemättömiä koemalleja tai tulevia urheilullisia tuotantomalleja. Koemalleista yksi parhaiten mieliin painuneista oli varmasti keskimoottorinen VW GTI W12.

Tänä vuonna Volkswagen paljastaa Golf GTI TCR:n prototyypin, joka on muutamaa pientä yksityiskohtaa vaille samanlainen kuin syksyllä tuotantoon pääsevä malli. Nimi tulee GTI TCR-sarjan rata-autosta.

Moottorina on ahdettu kaksilitrainen, joka kehittää 213 kilowattia ja 370 Nm vääntömomentin. Tehoa on siis reippaasti enemmän kuin tähän mennessä tehokkaimmassa etuvetoisessa Golfissa, GTI Clubsport S -mallissa ja vain vähän vähemmän kuin nelivetoisessa Golf R -mallissa.

Voima välitetään etupyörille 7-vaihteisen kaksoiskytkinvaihteiston kautta. Ettei liikaa tehoa hukkuisi sutimiseen, autossa on mekaaninen tasauspyörästön luistonrajoitin. Huippunopeus on rajoitettu 250 km/h, mutta jos rajoittimen ottaa pois, auto yltää 265 km/h huippunopeuteen.