1. Led-lamput ovat kymmenen kertaa tehokkaampia: 6 watin led vastaa 60 watin hehkulamppua. Ledien avulla kodin valaistus paranee ja energiaa säästyy!

2. Valot päällä hyvällä omallatunnolla: Haaveiletko täysin valaistusta kodista kaamosaikaan? Led-valojen avulla energiankulutus säilyy maltillisena. Erityisesti kirkasvalolamppu auttaa pahimpaan kaamossynkkyyteen.

3. Säästä sormiasi: Ledit eivät kuumene polttaviksi kuten halogeenilamput.

4. Lähes ikuinen valaistuminen: Kun kerran vaihdat valaistuksen ledeihin, on kotisi valaistus turvattu lähes kuuden vuoden ajaksi. Käytännössä aika voi olla pidempi – valot ovat harvoin päällä koko päivää ja kesäaikaan vain iltaisin.

5. Tunnelmavalaistus kunniaan: Valaistus ei ole enää vain osa sisustusta vaan tärkeässä roolissa kodin toiminnallisuuksien ja eri tilojen erilaisen tunnelman rakentajana.

6. Lastenhuoneen valaistus: Hyvä valaisin ei häikäise vaan jakaa valoa tasaisesti eikä synnytä jyrkkiä varjoja. Valaistun alueen pitää soveltua hyvin tilan käyttötarkoitukseen: esimerkiksi lastenhuoneessa valo ei saa paistaa silmiin alhaaltakaan katsottuna. Lastenhuoneissa myös valaisimien rikkoutumattomuus on tärkeää. Ledit eivät rikkoudu helposti eivätkä myöskään kuumene käytössä.

7. Näin pääset alkuun: Vaihda energiatehokkaat ledit ensiksi huoneisiin, joissa oleskelet eniten. Aloita esimerkiksi keittiön pöydän yläpuolella roikkuvasta kattolampusta tai lempidivaanin vieressä olevasta lukulampusta. Silmät ja sähkölasku kiittävät!

Kuva: iStock