Tilausvälitysyhtiö Taksi Helsinki ja liikkumisen palveluoperaattori MaaS Global Oy ovat käynnistäneet yhteistyön, yhtiöt kertoivat perjantaina. Yhteistyön tuloksena yli 1300 Taksi Helsingin autoa tulee saataville Whim-liikkumissovelluksen kautta.

Whim on liikkumissovellus, jonka avulla on mahdollista tilata taksi-, joukkoliikenne- sekä vuokra-automatkoja sekä maksaa niitä.  Whim näyttää taksitilauksesta muun muassa taksin arvioidun saapumisajan, taksinumeron sekä sijainnin kartalla.

Koska myös matkan maksaminen tapahtuu Whim-sovelluksen kautta, voi asiakas matkan päätteeksi vain astua ulos autosta.

Helsingin seudulla testikäytössä ollut Whim-sovellus pohjautuu MaaS-konseptiin (Mobility as a Service eli liikkuminen palveluna) ja avautuu kaikkien halukkaiden käyttöön vielä touko–kesäkuun aikana. Palvelua voi käyttää sekä kuukausitilauksena että ostamalla yksittäisiä matkalippuja tai matkoja. Palvelun kehittämisessä taksipalvelut ovat olleet tärkeässä roolissa heti alusta asti.

”Taksi Helsinki haluaa olla kehityksen kärjessä. Taksi Helsinki on MaaS-yhteensopiva ja meidän moderni teknologiamme mahdollisti tehokkaan käyttöönoton. Yhteistyö MaaS Globalin kanssa tarjoaa puolestaan asiakkaalle luotettavan ja laadukkaan taksipalvelun käytön erittäin nopealla toimitusajalla”, kertoo Taksi Helsingin liiketoiminnan kehityspäällikkö Lauri Suokannas yhteistyöstä.

”Whim haluaa tarjota todellisen vaihtoehdon auton omistamiselle Helsingin seudulla, joten taksi on olennainen osa tätä palvelua”, sanoo MaaS Globalin toimitusjohtaja ja perustaja Sampo Hietanen.