Yksinpurjehtija ja lentokapteeni Ari Huusela on päättänyt osallistua maailman vaativimpaan purjehduskilpailuun Vendée Globeen vuonna 2020 ja viedä suomalaista valtameripurjehdusta maailman kartalle. Tekniikan Maailma seuraa Yksinpurjehtijan matkassa -blogissa Huuselan valmistautumista maailmanympäripurjehdukselle. Kaikki blogimerkinnät löydät osoitteesta: https://tekniikanmaailma.fi/kategoria/yksinpurjehtijan-matkassa

Lentokapteeni ja yksinpurjehtija Ari Huusela valmistautuu parhaillaan maailman vaativimpaan purjehduskilpailuun – vuonna 2020 starttaavaan Vendée Globeen.

Yli 40 000 kilometrin matka maailman ympäri purjehditaan yksin, pysähtymättä ja ilman ulkopuolista apua. Onnistuessaan tavoitteessaan Huusela liittyy harvaan joukkoon – vain alle sata ihmistä on päässyt kilpailussa maaliin.

Huuselan Ariel2-nimistä IMOCA 60 -venettä on varusteltu ja huollettu Englannissa alkuvuoden ajan. Nyt se on saapunut Suomeen, Helsingfors Segelklubbin satamaan Lauttasaareen.

Siirtopurjehdus Englannin Gosportista alkoi varhain torstai-aamuna viikko sitten. Helsinkiin Ariel2 miehistöineen saapui keskiviikko-iltapäivästä.

Alun perin viiden päivän pituiseksi kaavailtu siirtopurjehdus venähti vuorokaudella, kun matkan aloitus viivästyi ja optimaalisempi sääikkuna ehti sulkeutumaan. Huusela kertoo Tekniikan Maailmalle matkan sujuneen kaiken kaikkiaan hienosti.

”Vene toimi loistavasti siihen nähden, että se on ollut seitsemän vuotta purjehtimatta. Matka ei ollut koko aikaa helppo, mutta vastoinkäymiset ovat oppimisen kannalta tärkeitä.”

Pieniä teknisiäkin vikoja purjehduksen aikana ilmaantui. Esimerkiksi veneen laturin hihna laukesi reissun aikana neljä kertaa. Myös yksi purjeen nostinlukko sekä AIS-paikannusjärjestelmä aiheutti miehistölle päänvaivaa.

Siirtopurjehdus alkoi seitsemän hengen miehistöllä. Itämeren osuus purjehdittiin Jari Selinin (vas.), Ari Huuselan ja Turo Nummen voimin.

”Lopuksi ongelmat olivat kuitenkin aika pieniä”, Huusela toteaa ja kiittelee mukanaan ollutta miehistöä.

”Meillä oli loistava porukka, ja kaikilla oli oma erityisosaamisalueensa, joka tuli purjehduksen aikana hyötykäyttöön. On ilo purjehtia innostuneen, motivoituneen ja taitavan porukan kanssa.”

Pureudumme siirtopurjehduksen vaiheisiin syvällisemmin seuraavassa Yksinpurjehtijan Matkassa -blogissamme.

Torstaina julkistettiin myös Huuselan tuorein yhteistyökumppani. Helly Hansen vaatettaa Huuselan tämän tulevissa koitoksissa.

”Helly Hansen valikoi yhteistyökumppaneiksi vahvoja ammattilaisia, jotka ovat jatkuvasti testaamassa omia äärirajoja vaihtuvissa sääolosuhteissa. Ari on hyvä esimerkki juuri tällaisesta kumppanista”, kertoo Helly Hansenin Suomen ja Baltian myyntijohtaja Kai Kantanen.

Alla olevalla videolla siirtopurjehduksen viimeisiä hetkiä:


Lue aiemmat blogimerkinnät:

Ari Huusela aikoo tehdä jotain, johon vain sata ihmistä on pystynyt

IMOCA 60 on yksinpurjehdusveneiden kuninkuusluokka

IMOCA 60 -veneet ovat hämmästyttävän kevyitä – Venettä kevennetään jopa ruokavarastoista tinkimällä

Kolmen kuukauden purjehduksen aikana ehtii nukkua 15-45 minuuttia kerrallaan – miten sellaisesta selviää?

Ari Huuselan kilpailuvene saapui Englantiin – Nyt se käydään läpi jokaista pulttia ja mutteria myöten

Riskinotto navigoinnissa voi kannattaa – tai käydä kalliiksi, sillä ”lyhin reitti ei aina suinkaan ole nopein”

Herätyskellona voi olla auton varashälytin – eikä kippari silti välttämättä herää 1–2 tunnin nokosiltaan!

Yksinpurjehtijan matkassa: Ari Huuselan ”Ariel2” laskettiin vesille – Siirtopurjehdus kohti Helsinkiä on parhaillaan käynnissä

Blogitekstit löytyvät myös koontisivulta: https://tekniikanmaailma.fi/kategoria/yksinpurjehtijan-matkassa/