Venäjä esitteli viime viikolla ensimmäistä kertaa uuden sukupolven ”näkymättömät” ääntä nopeammat hävittäjälentokoneensa.

Samalla Venäjä myös kertoi, että sen uusi pitkään kehittelemä viidennen sukupolven hävittäjälentokone saa sarjanumerokseen Sukhoi-57.

Koneita esiteltiin Venäjän puolustusministeriön Zvezda-kanavalla, kertoo Newsweek. Asiasta kertoo myös uutistoimisto Tass.

Aiemmin kone on tunnettu nimillä PAK FA ja T-50, mutta nyt se on saanut virallisen toimintanimensä, ”kuin vauva syntymänsä jälkeen”, ilmavoimien komentaja Viktor Bondarev sanoi Zvezdalle.

Uudet koneet ovat edelleen vielä testausvaiheessa. Venäjän armeijan käyttöön ne tulevat vuonna 2019, sanoi Su-57:ta valmistavan United Aircraft -yhtiön johtaja Juri Slusar viime kuussa.

Venäjän media kertoi vuonna 2016, että uusi kone yltää 2600 kilometrin tuntinopeuteen ja se pystyy lentämään 20 kilometrin korkeudessa. Se pystyy kuljettamaan K-77M-ohjuksia, joiden kantama on 200 kilometriä. Tutkassa se on lähes näkymätön, Venäjän media kertoo.

Koneen lähimmät vertailukohdat ovat Yhdysvaltain F-22 ja Kiinan Chengdu J-20.

”Jokainen maa luultavasti haluaa tällaisia koneita, ja meillä on niitä”, Bondarev sanoi heinäkuussa.

Koneesta saa kuvaa alla olevalla videolla.