The Diplomat -lehti kertoo, että Venäjän uuden T–14 Armata -panssarivaunun on määrä astua palvelukseen vuonna 2020. Ensi kerran vuoden 2015 Moskovan voitonpäivän paraatissa esiintynyt panssarivaunu korvaa vuodesta 1993 saakka palvelleet T-90M-panssarivaunut, joka on modernisoitu versio 1970-luvulla suunnitellusta T-72-tankista.

Ensimmäisenä uudet panssarivaunut tulevat Moskovan ulkopuolella sijaitsevan panssarivaunurykmentin käyttöön vuonna 2020. Lähinnä paraateihin osallistuvan rykmentin käytössä on tällä hetkellä 93 panssarivaunua.

T-14 Armata on varustettu rihlattomalla 125-millisellä tykillä, sekä 12.7 mm ja 7.62 mm konekivääreillä. Myöhemmin tykki on tarkoitus korvata tuhovoimaisemmalla 152 mm tykillä.

Uralvagonzavodin (Ural Design Bureau of Transport Machine-Building) valmistaman panssarivaunun tähtäysjärjestelmän ja lataamisen kerrotaan olevan täysin automatisoituja. Kolmen hengen miehistö on tankin sisällä suojassa niin nykyisiltä kuin tuleviltakin uhkilta.

Taistelukentällä T-14 Armata pitää matalaa profiilia. Sen radio- ja tutkalaitteisto on suunniteltu pitämään tankki vihollisen katseilta piilossa. Tankin modulaariselle Armata-perusrakenteelle perustuvat tulevaisuudessa monet Venäjän armeijan käyttöön tulevat telaketjukäyttöiset ajoneuvot.

Tällä hetkellä Venäjän maavoimien käytössä on noin parikymmentä T-14-prototyyppiä.  Venäjän puolustusministeriö ilmoitti vuonna 2016 rakennuttavansa 2300 tankkia vuoteen 2025 mennessä.

Armeijan budjettileikkauksien myötä tähän tavoitteeseen tuskin päästään. Joidenkin arvioiden mukaan maan taloudellinen tilanne sallii vuodesta 2018 eteenpäin vain 120:n tankin valmistamisen vuodessa.

Länsimaiden pakotteet Venäjää kohtaan ovat johtaneet osaltaan tuotannon myöhästymiseen, sillä jotkut tankkien komponentit (kuten lcd-näytöt) tulevat valmistajalle ulkomailta.

Yhden T-14 Armata -panssarivaunun hinta on noin 3,7 miljoonaa dollaria.