Auton korjaamisessa käytetään usein niksejä, joista osa kestää päivänvaloa paremmin kuin toiset.

Jos auto tai moottoripyörä halutaan saada myyntikuntoon mahdollisimman edullisesti ja vähällä vaivalla, ei korjauksen kestävyydelläkään ole niin väliä.

Venäjällä (ja sitä ennen Neuvostoliitossa) on ilmeisesti ollut yleistä korvata rikkoutunut mäntä puupalikalla – tai niin ainakin legenda kertoo. Siksi venäläinen Youtube-sivusto Garaž 54 eli ”Autotalli 54” päätti kokeilla, miten kikka todella toimii Ladan moottorissa.

Porukan edesottamuksia voi seurata englanniksi dubattuna Youtube-kanavalta Garage 54 ENG.

Koekaniinina on VAZ-2106 eli suomalaisittain tutummin Lada 1600 S ja sen 1,6-litrainen 4-sylinterinen bensiinimoottori.

Tälllä videolla mäntiä sorvataan ja sovitetaan:

Kotimekaanikot askartelevat Ladan uudet männät saarnipuusta sorvaamalla, ja niihin tehdään jopa urat männänrenkaita varten. Öljyrengas tosin jätetään pois tarpeettomana.

Pian ilmenee, että juuri männänrenkaat alkavat tuottaa ongelmia. Kun puu turpoaa moottorin nesteistä, renkaat jäävät jumiin eikä moottoriin synny puristusta.

Vaikka männänrenkaiden uria levennetään, eivät puristukset lopulta paljon parane, eikä moottori käynnisty ennen kuin autoa hinataan vaihde silmässä.

Mäntä ei ole kovin hyvä mäntä, jos siinä on läpireikä (tummat alueet).

Kun moottori käynnistyy, se käy noin 15–20 sekuntia ennen kuin männänlakiin palaa reiät ja kone sammuu.

Jo käynnistysvaiheessa paine ehtii muun muassa ampua öljytikun Siperiaan. Paine yrittää myös purkautua kaasuttimesta ja erilaisista huohottimista.

Tällä videolla puumäntä-Ladaa yritetään käynnistää:

Mitä tästä sitten pitäisi oppia?

No ainakin sen, että alumiini on paljon parempi materiaali männille kuin saarni. Ja ehkä sen, että puusta sorvaaminen ei ole sen helpompaa tai välttämättä edes halvempaa kuin uusien metallimäntien hankkiminen.

Ja tietysti sen, että kyllä ne Venäjällä kaikenlaista keksivät kokeilla…