Venäjä sanoi torstaina, että se kehittää uusia laser-, plasma- ja elektromagneettisia aseita sekä ääntä nopeammin kulkevia ohjuksia, kertoo uutistoimisto TASS.

Ohjuksilla Venäjä pystyisi teoriassa osumaan esimerkiksi yhdysvaltalaiseen lentotukialukseen ennen kuin Pentagonissa edes huomattaisiin hyökkäys.

”Tulossa seuraavaksi ovat ääntä nopeammat aseet, jotka edellyttävät täysin uusien materiaalien ja ohjausjärjestelmien käyttöä”, sanoi torstaina Venäjän varapuolustusministeri Juri Borisov.

Ääntä nopeampi hypersoninen ohjus liikkuisi viisi kertaa äänen nopeudella. Tällaisen ohjuksen avulla Venäjä voisi iskeä tuhansien kilometrien päässä olevaan kohteeseen muutamassa minuutissa.

”Me odotamme erityisen suurta läpimurtoa laser- ja elektromagneettisissa aseissa”, Borisov sanoi toimittajille Venäjän tiedeakatemiassa.

Muutkin maat kuin Venäjä kehittävät laseraseita. Esimerkiksi amerikkalainen aseyhtiö Raytheon kehittää laseraseita Yhdysvaltain armeijalle.

Borisovin mukaan venäläiset tiedemiehet kehittävät myös tulevaisuuden aseita, jotka ”perustuvat sellaisille fysiikan periaatteille, joita ei ole koskaan ennen käytetty tällä alalla”.

”Tulossa on täysin uusia periaatteita joukkojen operaatioiden hallintaan, koska nykyisin se, joka havaitsee vihollisen nopeammin ja pääsee määrittelemään kohteen – ja kaikki tämä täytyy tehdä reaaliaikaisesti – voittaa taistelun.”