Yksi autoilun haamurajoja on ollut, että katuautolla ei pysty kiihdyttämään 0:sta 100 kilometriin tunnissa alle 2 sekunnissa.

Nyt näyttää kuitenkin siltä, että japanilainen Aspark Owl on onnistunut rikkomaan tämän rajan, kirjoittaa muun muassa Jalopnik.

Alla olevalla videolla japanilaisyhtiön auto kiihtyy 0-100 km/h 1,921 sekunnissa.

Ennätykseen täytyy suhtautua pienellä varauksella. Autossa oli Hoosier-kilparenkaat, jollaisia ei tavallisessa liikenteessä saisi käyttä. Aspark sanoo, että se aikoo jatkaa autonsa parantelua, kunnes kahden sekunnin raja saadaan rikottua myös tavallisilla katurenkailla.

Aspark sanoo, että automallista tehdään pian 50 auton tuotantoerä. Sen hinnaksi on tulossa 4,4 miljoonaa dollaria.

Kuten Tekniikan Maailma kirjoitti, Aspark Owl oli esillä Frankfurtin autonäyttelyssä viime vuonna.

”Sen tavoitteena on olla maailman nopeimmin kiihtyvä sähköauto, eli numeroissa painutaan oletettavasti alle 2 sekunnin. Noinkohan onnistuu katulaillisin renkain? Ainakin auto näyttää luonnossa yllättävän mageelta. Toimintamatka yhdellä latauksella tosin on vain 150 km, mutta toisaalta pienehkö akku auttaa pitämään painon 850 kilossa”, Tekniikan Maailma kirjoitti tuolloin.

Teslan viime vuonna julkistama Roadster kiihtyy 0–100 km/h 1,9 sekunnissa, yhtiö kehui viime vuonna. Sen tuotanto alkaa kuitenkin vasta vuonna 2020. Tesla on julkistanut myös videon siitä, miltä prototyyppi-Roadsterin kiihdytys näyttää.