Applen vuonna 2007 julkistama iPhone oli tuote, joka meni niin sanotusti kerralla putkeen. Siinä oli kaikki kohdallaan, alan mullistaneesta kosketusnäyttöön pohjautuvasta käyttöliittymästä lähtien.

On helppo unohtaa, että lopputulokseen pääseminen oli työn ja tuskan takana. The Verge -teknologiasivusto kirjoittaa, että tuoreiden internetissä julkaistujen prototyyppikuvien mukaan Apple olisi kehittänyt myös iPodeista tutulla pyöreällä ”clickwheelillä” varustettuja iPhone-malleja.

Sonny Dicksonin julkistamat kuvat ja videot esittelevät AcornOS-nimellä kulkevaa esiversiota iOS:stä, jossa puhelimen käyttöliittymää navigoidaan clickwheelin avulla. Videossa rengas on ohjelmistopohjainen, mutta kyseessä on luultavasti käyttöliittymän toiminnan virtualisointi ja todellisuudessa suunnitelmissa oli fyysinen nappula.

Kun iPhonea kehiteltiin, Steve Jobsin on kerrottu harkinneen kahta vaihtoehtoa: iPodin laajentamista tai OS X -käyttöjärjestelmän supistamista. Esimerkiksi vuonna 2012 Apple-johtaja Tony Fadell on sanonut, että iPhonea suunniteltaessa yksi vaihtoehto oli myös ”iPod plus puhelin”-versio.

Lienee turvallista sanoa, että iPodin laajentamisen hylkääminen oli oikea päätös.