Useimmilla meistä on jokin asia, johon suhtaudumme intohimoisesti. YouTube-sisällöntuottaja Shawn Woodsin intohimo on hiirenloukut.

Nyt Woods esittelee kekseliästä automaatti-hiirenloukkua 120 vuoden takaa. Vuonna 1896 patentoidulla keksinnöllä hiiriä voi vangita humaanisti tai vähemmän humaanisti – riippuen siitä, täyttääkö ansan takaosan säiliön vedellä vai ei.

Automaattisen hiirenloukun toiminta perustuu vipumekanismeihin, joita sokkelon sisällä etenevä hiiri aktivoi.

Kun hiiri kulkee oviaukosta sisään, ovi sen takana sulkeutuu ja pakottaa pakotietä etsivän hiiren etenemään ylös verkkomaista putkea. Putken huipulla on seuraava metallisäiliöön johtava luukku. Se sulkeutuu keinulautamekanismin ansiosta hiiren perässä:

(Shawn Woods / Youtube)

Hiiren pudotessa säiliön pohjalle keinulauta ponnahtaa takaisin oletusasentoonsa ja nostaa samalla ensimmäisen luukun ylös resetoiden järjestelmän.

Hiiret houkutellaan ansaan rautaverkon taakse asetetulla juustonpalasella, jota ne eivät voi kuitenkaan saavuttaa. Näin loukku voi kerätä niin paljon hiiriä kuin säiliöön vain mahtuu.Woods on esitellyt aiemmin myös ”pirullisen julmaa” hiirenloukkua, jonka tyylistä on käytetty Induslaaksossa jo 2000 vuotta sitten.

Ja nyt kun pääsimme aiheeseen, on myös tämä suurnopeuskameran video nakkeja katkovasta hiirenloukusta tarkastamisen arvoinen!