Yksi Teslan Model 3 -mallin huomionarvoisimmista piirteistä ohjaamossa on, että suurinta osaa auton ominaisuuksista ohjataan isolta kosketusnäytöltä, joka on asennettu keskelle auton kojelautaa.

Model 3:ssa ei ole mittareita lainkaan, vaan ohjaamon keskipisteenä on 15-tuumainen kosketusnäyttö, jonka avulla säädellään kaikkea tuulilasinpyyhkimistä ja ilmastoinnista musiikkijärjestelmään.

Viritys näyttää sen verran erikoiselta, että jos asiaan ei ole vihkiytynyt, voisi kuvitella, että auton kojelaudalle on vain asennettu iso tietokone. Juuri näin kuvitteli maanantaina julkaistussa videossa poliisi, joka pysäytti Tesla Model 3:n syyskuun.

Alla olevalla videolla poliisi ilmoittaa auton omistajalle, että tietokonetta ei saa asentaa kojelaudalle.

Kun auton omistaja selitti poliisille, että kosketusnäyttö on osa autoa ja että sillä ohjataan auton toimintoja, poliisi joutui pyytämään anteeksi ja ehkä miettimään mielessään, että on aika päivittää tietoja teknologian kehityksestä.

Tällaiset isot näytöt tietysti muutenkin yleistyvät uusien autojen kojelaudassa, mutta Tesla Model 3:n näyttö on useimpia huomattavasti isompi. Voimme vain toivoa, että kyseinen poliisi ei koskaan joudu pysäyttämään tätä Bytonin autoa, jossa ei ohjaamossa mitään muuta olekaan kuin kosketusnäyttöä…