Venäjän pyrkimyksenä on asemoitua Rolls-Roycen ja Bentleyn kaltaiseksi luksusautovalmistajaksi.

Esimerkkinä maan ponnistuksista pidetään Venäjän valtiollisen autoalan kehitysorganisaation NAMI:n vuodesta 2012 asti kehittelemää Aurus-luksusautomerkkiä.

NAMI kaavailee, että se laskee Venäjän presidentin Vladimir Putinin edustusautomerkki Auruksen ”Kortezh” -sarjan pian kuluttajamarkkinoille.

Kyseiseen sarjaan kuuluu Putinin virka-autonaan käyttämä Senat-limusiinimalli sekä ensi vuodesta eteenpäin myös limusiinin sedanversio Kortezh, tilava henkilöauto sekä maastoajoneuvo. Markkinoille on tulossa myös Aurus-luksuskatumaasturi.

Carscoops-sivusto uutisoi perjantaina Venäjän valtio-omisteisen Russia Today -uutistoimiston videosta, jossa Putin testaa Senatin sedanversiota Sotši Autodrom -moottoriradalla Venäjällä. Sotšin rata on yksi Formula 1-rata-autourheiluluokan maailmanlaajuisista kilpailupaikoista.

Putinin ollessa ratissa pelkääjän paikalla istui valtiovierailulla ollut Egyptin presidentti Abdel Fattah al-Sisi.

Kortezh-sedan näyttäisi pikaisesti vilkaistuna olevan samaa kokoluokkaa kuin Rolls-Roycen Phantom-sedan.

Autotoimittajilla ei ole ollut mahdollisuuksia päästä kokeilemaan kyseistä 4,4 litran V8-moottorilla varustettua automaattivaihteista luksusmallia, joten kukaan ei oikein tiedä, onko se todellisuudessa hyvä vai huono auto.

Venäjä on suunnitellut myyvänsä Auruksia ensisijaisesti ympäri Eurooppaa. Pidemmällä aikavälillä Auruksen markkina-alueina olisivat myös Yhdysvallat, Kiina, Lähi-itä, Afrikka, Etelä-Amerikka sekä Etelä-Korea.

Katso video alta!