Puiden kaataminen omalta pihalta on stressaavaa puuhaa. Vaikka valmistelut ja turvajärjestelyt olisi suunnitellut huolellisesti, ei koskaan voi olla täysin varma siitä, mihin suuntaan puu lopulta lähtee kaatumaan. Vasta puun tömähtäessä turvallisesti kaatoalueelle voi huokaista helpotuksesta.

Tanskan Vordingborgissa tuhottiin perjantaina 53-metrinen siilo. Sen kaatamisessa noudatettiin hieman samaa periaatetta kuin puunkaadossa (räjähteitä lukuunottamatta). Siilo oltiin lovettu siltä puolelta, jolle sen haluttiin kaatuvan.

Jokin meni kuitenkin pieleen, ja siilo kaatui hetken mietittyään juuri päinvastaiseen suuntaan kuin oli tarkoitus. Massiivinen siilo vaurioitti kaatuessaan sen vieressä sijaitsevaa kulttuurikeskusta.

Aiheesta kertovan Business Insiderin mukaan henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin, eikä kulttuurikeskuskaan kärsinyt peruuttamattomia vaurioita. Mitä nyt kirjaston kirjojen kerrotaan olevan aiempaakin paksumman pölykerroksen peitossa.

Epäonnistuneen purkuoperaation syitä selvitetään parhaillaan. Paikallisten viranomaisten mukaan purun valmistelussa oltiin noudatettu ohjeistuksia.