PlayStation Classic on alkujaan vuonna 1994 julkistetun ensimmäisen PlayStationin uusioversio.

Laitteen mukana toimitetaan paitsi kaksi peliohjainta ja tarvittavat liitäntäkaapelit, myös yhteensä 20 eri peliä, joiden nimet Sony on nyt julkistanut.

Pelivalikoima käsittää tukun 1990-luvun klassikoita, kuten ensimmäisen Grand Theft Auton – siis sen ylhäältä päin kuvatun, humoristisen ja koko genren määrittäneen ”pikselihirviön”!

Se, että mukana ovat myös esimerkiksi Metal Gear Solid, Ridge Racer type 4 tai Tekken 3, ei tietenkään ole mikään yllätys. Nuo nimikkeet olivat ennen vanhaan aidosti viihdyttäviä pelejä.

Mutta muilta osin pelilistassa on kuitenkin oudolta vaikuttavia valintoja.

Esimerkiksi ensimmäinen Rainbow Six ei todellakaan esiintynyt 1990-luvulla edukseen, ei missään nimessä ainakaan PlayStation-versiona. Kenties Sony uskoo, että osa retropelaajista on pohjimmiltaan masokisteja, tiedä häntä.

Sama pätee alkuperäiseen Destruction Derbyyn ja Twisted Metaliin, joiden jatko-osat olivat teknisesti huomattavasti paremmin tehtyjä ja vähemmän tökkiviä.

Pettymyksenä voi pitää sitäkin, että listalla ei ole Crash Bandicoot -tasoloikkaa, Wipeout 2097:ää, G-Policea saati viihdyttävää NHL Face Off 98 -kiekkoilua, joka oli pätevä vaihtoehto EA:n silloiselle ”normilätkälle”. Toisaalta PlayStationille julkaistiin 1990-luvulla niin paljon hyviä (ja vähemmän hyviä) pelejä, ettei kaikkia olisi muutenkaan saanut mahtumaan mukaan.

Vinkki: käytetty PlayStation ei ole tänä päivänä mikään harvinaisuus, jos uuden hankinta ei syystä tai toisesta nappaa.

Tarkan listan voi katsastaa läpi virallisesta PlayStationin blogista.

Jonkinlainen kompromissi oli joka tapauksessa odotettavissa, koska osa klassikoista on jo julkaistu uudelleen ikään kuin remasteroituina ja osaan liittyy eittämättä aimo annos lakitekstiä lisenssisotkuineen.

Niinpä PlayStation Classic tulee nähdä eräänlaisena yhteenvetona ja läpileikkauksena ajasta, jolloin Amiga oli jo kuihtumassa pois ja pc-tietokoneiden 3d-grafiikka otti ensimmäisiä askeliaan.