Virallisen tiedotteen mukaan uudessa hdmi 2.1 -liitäntäväylässä ylletään esimerkiksi 8k-tarkkuuteen 60 ruudun kuvanopeudella ja tutulla 4k-erottelulla nopeus kasvaa jo 120 ruutuun per sekunti.

Niin sanotun dynaamisen laajasävykuvan (dynamic hdr) luvataan lisäksi parantavan väritoistoa, koska se muun muassa vähentää sävyliukujen liuskoittumista sekä parantaa kontrastisuhdetta ja lisää maksimikirkkautta.

Jos esimerkiksi ei ole vielä hankkinut uutta 4k-televisiota, nyt on hyvä syy lykätä hankintaa ainakin puolen vuoden verran eteenpäin.

Uuden väylästandardin kovin uudistus on alkujaan tietokoneiden puolelta tuttu dynaaminen kuvataajuus – tai virallisemmin sanottuna Game VRR – jossa näyttölaite tahdistuu automaattisesti ohjelmalähteen tuottamaan kuvanopeuteen.

Toiminnosta on ensisijaisesti hyötyä pelaajille, koska näyttölaite ja esimerkiksi pelikonsoli tai tietokone toimivat tällöin viiveettömässä yhteydessä keskenään, mikä puolestaan parantaa ohjattavuutta samalla minimoiden graafisia lieveilmiöitä kuten kuvan repeilyä.

Kokonaisuutena hdmi 2.1 vaikuttaa siis pätevältä uudistukselta. Uusien ominaisuuksien hyödyntäminen edellyttää tietenkin paitsi upouutta ja yhteensopivaa kalustoa (televisio, pelikonsoli, näytönohjain, blu-ray-soitin jne.), myös 48G-tyyppistä hdmi-liitäntäkaapelia, joka kykenee standardin edellyttämään 48 gigabitin tiedonsiirtonopeuteen sekunnissa.