Maailman ehkä kuuluisin nyrkkeilijä Muhammed Ali piti avoautoista, joita on tällä hetkellä myynnissä kaksikin. Ne ovat muuten molemmat hopean värisiä. Tänä viikonloppuna huutokaupataan hänen vuoden 1976 Alfa Romeo Spiderinsä Las Vegasissa, ja ensi perjantaina on avo-Rolls-Roycen vuoro.

Rolls-Royce aloitti vuonna 1965 Silver Shadowin tuotannon, ja se on yksi yhtiön pisimpään tuotannossa olleista malleista. Se korvattiin uudella mallilla vasta vuonna 1980, mihin mennessä niitä tehtiin yli 30 000 kappaletta. Kaksiovinen Coupé liittyi seuraan maaliskuussa 1966 jälkeen, ja niitä valmisti Mulliner Park Ward. Syyskuussa 1967 alkoi avomallin valmistus.

Nyt myynnissä oleva Rolls-Royce Silver Shadow Convertible on yksi viimeisistä, sillä vuonna 1971 sen nimi vaihtui Cornicheksi, joka säilyi tuotannossa aina vuoteen 1996 saakka. Toisin sanoen Silver Shadowin elinkaari ylsi yli kolmenkymmenen vuoden pituiseksi.

Muhammed Ali osti tämän Rolls-Roycen, joka on yksi monista hänen omistamistaan joulukuussa 1970 vähän sen jälkeen, kun hän oli lyönyt George Foremanin kanveesiin. Ottelua pidetään yhtenä nyrkkeilymaailman kaikkien aikojen parhaista. Mutta takaisin Rolls-Royceen. Kauppa tehtiin New Jerseyssä ja hinta oli yli 15 000 dollaria, mikä olisi tämän päivän rahassa reilusti yli 200 000 dollaria.

Alkuperäisellä omistajallaan Rolls-Royce oli kuuden vuoden ajan, ja Ali käytti autoa varsin paljon. Auton mukana tulee muun muassa kopio kuvasta helmikuulta 1973, kun Muhammed Ali on ystävänsä Diana Rossin ja auton kanssa Las Vegasissa sijaitsevan Caesar’s Palacen edessä ennen otteluaan Joe Bugneria vastaan.

Alilta Rolls-Royce siirtyi toiselle yhdysvaltalaiselle omistajalleen vuonna 1976. Sen jälkeen auto laivattiin Eurooppaan, missä sen hankki nykyinen omistaja, alankomaalainen keräilijä.

Autoa ei ole koskaan entisöity, vaan Silver Shadow Convertible on käytön jälkeisessä kunnossa. Autossa on paljon lisävarusteita, kuten aikanaan harvinaiset pääntuet.

Bonhams huutokauppaa auton Alankomaissa, Place Albert de Knokke Le Zoutessa perjantaina 5. päivä lokakuuta. Auto myydään ilman hintarajaa, ja sen arvoksi arvioidaan ainoastaan 40 000–60 000 euroa. Se on hämmästyttävän vähän, vaikkei ottaisi huomioon auton omistushistoriaa. Tämä auto on lisäksi nähtävästi yksi 272:sta Silver Shadow Mulliner Park Wardista, jotka on tehty vasemmanpuoleisella ohjauksella.