Porschen 70-vuotisjuhlavuosi on loppumassa, mutta vielä on mahdollisuus ottaa siitä jotain irti. Yksi tällaisista tapahtumista järjestetään 27. lokakuuta Atlantassa, Georgiassa, Porsche Experience Centerissä, missä RM Sotheby’s järjestää Porsche 70-vuotisjuhlahuutokaupan. Siellä on myytävänä autoja, joiden olemassaolosta ei ole tähän saakka tiedetty.

Automaailma on sikäli upea runsaudensarvi, että juuri kun on kuviteltu kaiken ihmeellisen jo löytyneen, jostain putkahtaa taas ilmoille jotain ennen kuulumatonta. Kuviemme auto, 911 Carrera RS 2,7, on toinen neljästä prototyypistä. Yhteensä Porsche valmisti aikanaan yhdeksän 911 Carrera RS:ää autoa ja tuotantoa testatakseen ja tämän yksilön alustanumero on 91136000012.

Tarkkaa valmistusajankohtaa ei tiedetä, mutta arvioiden mukaan tämä auto tehtiin huhtikuussa 1972, puoli vuotta ennen varsinaisen tuotannon käynnistämistä. Suurin ero tuotantomalliin on siinä, että tässä autossa ei ole suurta takaspoileria.

Ensimmäiset neljä Carrera RS:n prototyyppiä perustuivat 911 S:ään, jota kehitettiin edelleen autoksi, joka oli myöhemmin vuosimallin 1973 Carrera RS. Muita eroja oli 85 litran polttoainesäiliö, kromikehyksen vilkkujen ympärillä ja mustaksi maalattu konehuone.

Tämä signaalinkeltainen yksilö esiintyi myös vuosimallin 1973 esitteessä kolmen muun 911-mallin kanssa. Porsche antoi auton myös toimittajien ajettavaksi. Vasta 2,7 RS:n tuotannon loputtua Porsche antoi auton ilmaiseksi sen ensimmäiselle omistajalle, Helmuth Koinigg -nimiselle kilpa-ajajalle. Sen jälkeen auto on vaihtanut omistajaa monta kertaa ja käynyt myös Yhdysvalloissa, missä se entisöitiin. Tällä hetkellä auto on saksalaisen keräilijän hallussa.

Hän on kuitenkin päättänyt luopua tästä autosta, joka on erittäin arvokas pala Porschen historiaa, onhan se kaikkien aikojen toinen Porsche 911 RS. Niinpä sen hinnan arvioidaan nousevan pitkälle yli miljoonan euron.