Yli 100 000 euroa melkein 60 vuotta vanhasta autosta voi vaikuttaa rajulta hinnalta, mutta tässä tapauksessa tuon sijoituksen saa luultavasti muutaman vuoden kuluttua takaisin jopa korkojen kera.

Tämä vuonna 1961 valmistunut Jaguar E-Type 3,8 Coupé ei ylipäätään ole kovin yleinen, mutta erityiseksi sen tekee auton valmistusnumero #860100. Toisin sanoen tämä on sadas valmistunut oikealta ohjattava kovakattoinen E-Type.

Alun perin sinertävänhopeisena tehtaalta lähtenyt auto on vuosien kuluessa vaihtanut värinsä punaiseksi.

Nykyinen väri sopii mainiosti yhteen auton kunnostetun ruskean nahkaverhoilun kanssa. Autoa on entisöity muiltakin osin, sillä jarrut on rakennettu uudelleen, minkä lisäksi polttoainesäiliö ja pakoputkisto on vaihdettu uusiin.

Auton mukana tulee 14 000 punnan edestä kuitteja siihen tehdyistä töistä.

Korjauksiin sisältyy alkuperäisen 3,8-litraisen rivikuutosen täydellinen läpikäynti vuonna 2004. Sen jälkeen autolla on ajettu vain vajaat kaksituhatta kilometriä. Uusi omistaja voi pitää auton mainiossa nykykunnossa tai entisöidä sen uuden veroiseksi ja molemmat vaihtoehdot ovat arvostettavia.

Tämä Jaguar huutokaupataan 19. toukokuuta 2018 Silverstonen kilparadalla ja hinnan arvioidaan asettuvan 80 000 ja 100 000 punnan väliin eli jonkun verran yli sadantuhannen euron.