Yli puoli vuosisataa sitten italialainen Ghia oli itsenäinen muotoilutoimisto, joka teki tilaustöitä kaikille. Näin siis ennen kuin sen arvo aleni Fordin varustetasoksi.

Chrysler ja Ghia tekivät läheistä yhteistyötä 1950- ja 1960-luvuilla viidentoista vuoden ajan. Muotoilusta vastasi Chryslerin muotoilujohtaja Virgil Exner ja yhtiö toimitti autojen tekniikan, mutta korit valmisti Ghia Torinossa. Kaksikin tuon ajan työn hedelmää on tänä vuonna myytävänä Kaliforniassa Montereyn autoviikolla.

Jostain syystä Plymouth ja Ghia innostuivat tutkimaan ideaa auton epäsymmetrisestä muotoilusta. Konepellin pullistus ja ilmanotto ovat kuljettajan edessä ja hänen takanaan on lyhyt evä. Ulkonäöstään huolimatta auto ei ollut kovin urheilullinen, sillä konepellin alla oli 2,8-litrainen rivikuutonen, joka kehitti 74 kilowattia. Asimmetrican linjoista ei innostuttu yhtiön johdossa, joten se ei päässyt tuotantoon.

Kaikeksi onneksi ainoa vuonna 1961 valmistettu Plymouth Asimmetrica Roadster on säilynyt jälkipolvien ihailtavaksi. RM Sotheby’s, jonka tarjoamat kuvat ovat ohessa, huutokauppaa auton elokuun 24.–25. päivinä Montereyn Conference Centerissä. Auton hinnalle ei ole asetettu alarajaa, mutta sen uskotaan nousevan puoleen miljoonaan euroon.