Vuonna 1967 esitelty Maserati Mexico oli kaksiovinen coupé-korinen malli ensimmäisen sukupolven Quattroportesta. Nimensä Mexico sai siitä, että vuonna 1966 John Surtees voitti Cooper-Maserati T81:llä Meksikon Grand Prixin.

Mexico-mallia valmistettiin 485 kappaletta, mutta nyt myytävänä oleva auto poikkeaa kaikista muista. Maserati antoi nimittäin kolmelle korimuotoilijalle mahdollisuuden voittaa sopimus Mexicosta. Ne olivat Bertone, Quattroporten korittanut Frua ja Vignale, joka voitti tehtävän. Mutta kuviemme auton on ainoa koskaan valmistunut Fruan korittama Mexico.

Vaikka auto on esituotantoa, sillä on jo aito alustanumero AM112 001 ja se myytiin uutena Maseratin kotikaupunkiin Modenaan yksityisasiakkaalle. Sieltä se siirtyi Atlantin toiselle puolelle, jossa sen omistajiin kuului Concorso Italianon perustanut Frank Mandarano.

Vuosien mittaan auto oli useammalla omistajalla ja siihen vaihdettiin tuoreempi 4,2-litrainen V8-moottori. Mexico maalattiin Amarantoksi nimetyllä punaisella värillä, sisustus uusittiin ruskealla Connollyn nahalla ja autoon asennettiin Borranin pinnavanteet.

Maserati Mexico on ollut aina olemukseltaan vaatimaton auto, joka tarjoaa enemmän kuin ulkonäkö antaa olettaa. Sen vajaan viidensadan kappaleen valmistuserän ostajiin kuului aikanaan muun muassa myöhemmin presidentiksi valittu Ronald Reagan. Tulevana viikonloppuna on mahdollisuus saada oma nimi listan jatkoksi, jos tekee korkeimman tarjouksen RM Sothebyn Arizonan huutokaupassa.