Panssaroiduista autosta tulevat mieleen presidenttien ja vastaavien kookkaat edustusautot, jotka ovat tonnien painoisia. Mikään ei kuitenkaan estä panssaroimasta pikkuautoa, kuten tässä tapauksessa.

Auton tilasi itselleen Bernard Arnault. Nimi ei ehkä sano useimmille suomalaisille mitään, mutta ranskalainen on Forbesin mukaan yli 70 miljardin euron omaisuudellaan maailman neljänneksi rikkain henkilö ja hän johtaa LVMH:ta (LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SE).

Aikanaan herra Arnault halusi auton, jolla voisi liikkua päivittäin itse ilman kuljettajaa. Hän kääntyi Labbé-nimisen yhtiön puoleen, jolta hän tilasi erittäin hauskaan pikkusporttiin tason 2 panssaroinnin.

Auto purettiin, ja siihen asennettiin paksut teräslevyt koriin sekä paksummat ikkunat. Jousitus ja jarrut muutettiin auton alkuperäisestä 875 kilosta 1 400 kiloon nousseen omamassan vaatimalle tasolle. Matkustamo sai nahkaverhoilun, minkä lisäksi autoon asennettiin ilmastointilaite ja ohjaustehostin.

Muutostöiden laatua kuvaillaan suorastaan ihmeelliseksi, sillä eroa vakio 205 GTI:hin on vaikea huomata.

Herra Arnault käytti autoa joitakin vuosia, kunnes varastoi sen osaksi kokoelmaansa. Hän luopui autosta vuonna 2009 myyden sen keräilijälle. Hiljattain kunnostettu auto toimii täydellisesti ja sillä on ajettu vain 14 700 kilometriä.

Auto on myynnissä Art & Revsillä Luxemburgissa, ja myyjä ilmoittaa auton olevan kunnoltaan virheetön.