Vuonna 1997 valmistunut Aston Martin Vantage saa varmasti merkin harrastajat raottamaan lompakkoaan vähän leveämmälle, sillä autolla on ajettu vasta 8 663 mailia eli vajaat 14 000 kilometriä. Myyjän mukaan autossa on edelleen jopa uuden auton tuoksu.

Autossa on musta nahkasisustus ja kojelaudassa pähkinäpuuviilutus. Lisävarusteina on Motorolan autopuhelin sekä myöhemmin päivitetty äänentoisto.

Muiden tuon ajan Vantagien tapaan konepellin alla on 405 kilowattia ja 746 newtonmetriä kehittävä 5,3-litrainen V8-moottori. Auton ZF.n automaattivaihteisto on alun perin kotoisin Chevrolet Corvettesta.

Auton ollessa uusi Aston Martin ilmoitti, että Vantage kiihtyy nollasta sataan alle viidessä sekunnissa ja saavuttaa 307 km/h:n huippunopeuden.

Mikäli tuossa ei vielä ole riittävästi syitä auton ostamiseen, niin aiempi omistaja oli vuonna 1998 aateloitu Elton John. Hän on myöntänyt kärsineensä elämänsä aikana useammista riippuvuuksista, joista shoppailusta hän ei ole päässyt vieläkään eroon.

Vantage ei kuitenkaan ollut mikään satunnainen ostos, sillä 70-vuotias Sir Elton John piti sitä kaksikymmentä vuotta ennen kuin malttaa luopua autostaan.

Aston Martin Vantage on myytävänä tänä viikonloppuna Stoneleigh Parkissa Coventryssa, Iso-Britanniassa.

Silverstone Auctionsin Race Retro Classic Car -huutokaupassa hinnan arvioidaan nousevan yli 200 000 puntaan eli lähemmäs neljännesmiljoonaan euroon.

Auton mielenkiintoisesta historiasta huolimatta hinta on kova, sillä samalla rahalla tai vähän halvemmallakin saa Britanniassa uuden Aston Martin DB11 V8:n.