General Motorsin Heritage Center keventää varastoaan ja nähtävästi konserni haluaa unohtaa Oldsmobilen kohtalon. Yhtiö perustettiin vuonna 1897 ja se oli yksi ensimmäisiä yhdysvaltalaisia automerkkejä. Historiansa aikana Oldsmobileja valmistettiin 35 miljoonaa kappaletta, joista 14 miljoonaa Lansingin tehtaalla Michiganissa.

Siellä tehtiin myös nyt myynnissä oleva viimeinen Oldsmobile, joka valmistui 29.4.2004. Tehtaan kaikki työntekijät kirjoittivat nimensä autoon ja se on ollut tähän saakka näytteillä GM:n museossa. Auto myydään tänä iltana Waverlyssä New Yorkissa, eikä keräilijöille ole annettu mahdollisuutta ostaa sitä. Jostain syystä auto on sijoitettu huutokauppaan johon voivat osallistua vain valtuutetut vähittäismyyjät.

Oldsmobile Alero ei enää edustanut merkin parhaita vuosia, vaan se oli vain eri merkeillä varustettu versio GM:n muista malleista. Auton mallinimi on suomalaisille tuttu, sillä meillä autoa myytiin Chevrolet Alerona. Keulalla on 3,4-litrainen V6-moottori, joka kehittää 125 kilowattia ja 270 Nm vääntömomentin. Voimalinjaan kuuluvat vielä nelivaihteinen automaatti ja etuveto.

Oldsmobile Alero oli aikanaan yksi vähiten arvostettuja autoja Yhdysvaltojen markkinoilla ja olemukseltaan kuin harmaa hiirulainen. Mutta tämä yksilö jää historiaan merkittävänä virstanpylväänä. Päättyyhän siihen lähes 107-vuotiaaksi eläneen automerkin tarina.

Samassa huutokaupassa myydään viimeisen koskaan valmistuneen Oldsmobilen lisäksi myös lajinsa viimeiset eli Cieran ja Cutlassin tuotannon päättäneet yksilöt.