Nuorimmatkin Porsche Carrera GT:t ovat siirtymässä teini-ikäisiksi, sillä ne ovat vähintään yksitoistavuotiaita. Silti auto on edelleen yksi maailman hienoimmista superurheiluautoista.

Muistin virkistämiseksi sen verran, että kuljettajan takana on 5,7-litrainen vapaasti hengittävä V10-moottori, joka kehittää 450 kilowattia ja 590 Nm. Kiihdytys nollasta sataan vie aikaa 3,9 sekuntia ja auto saavuttaa 330 km/h huippunopeuden. Suomessa on yksi tällainen, joka oli hiljattain pienessä kolarissa.

Nyt olisi mahdollisuus tuoda Suomeen toinen Carrera GT, sillä kuviemme autosta pyydetään Yhdysvalloissa 1,475 miljoonaa dollaria. Hinta on yli kaksinkertainen halvimpiin yksilöihin verrattuna. Mutta tällä autolla on ajettu ainoastaan 260 mailia eli vähän yli neljäsataa kilometriä, ja sen harvinainen väri on todella huomiota herättävä. Tehdas nimittää oranssia väriä Arancio Borealiksi ja auto on siis kuin uusi.

Autoa yritettiin myydä vuosi sitten 1,9 miljoonalla dollarilla, mutta silloin kauppoja ei syntynyt.

Porsche Carrera GT on siirtynyt automaailmassa sijoitusten luokkaan, jonka arvo vain nousee vuosien mittaan. Eli jos on käsillä ylimääräinen miljoona, kyllä sen voisi huonomminkin käyttää.