Melkein uusikin Ferrari voi olla erittäin harvinainen, ja sillä voi olla vertaansa vailla oleva tarina kerrottavanaan.

Sergio on Pininfarinan muotoilema Ferrarin koemalli, joka esiteltiin vuonna 2013 ja se eteni tuotantoon kaksi vuotta myöhemmin. Tuotanto on oikeastaan aika hulppea nimitys sille, että Sergioita valmistettiin kuusi kappaletta.

Pininfarina halusi kunnioittaa autolla edellisenä vuonna 85 vuoden iässä kuollutta yhtiön perustajan poikaa ja pitkäaikaista johtajaa, Sergio Pininfarinaa. Lisäksi autolla juhlistettiin yhtiön 85-vuotissyntymäpäivää ja kuusikymmentä vuotta kestänyttä yhteistyötä Ferrarin kanssa.

Sergion lähtökohtana oli 458 Spider, jossa oli 4,5-litrainen V8-moottori. Pininfarina ei kuitenkaan tyytynyt perusmoottoriin, vaan Sergioon valittiin 458 Specialen 445 kilowatin tehoinen tehokkaampi moottori. Se saattaa jäädä Ferrarin kaikkien aikojen tehokkaimmaksi tuotantomallin vapaasti hengittäväksi V8-moottoriksi, sillä 488:n moottorille antaa lisäpuhtia kaksi ahdinta.

Nyt myyntiin tuleva Ferrari Sergio on ensimmäinen, joka on esillä huutokaupassa. Se on myös ensimmäinen valmistunut Sergio-yksilö, ja auto oli esillä keväällä 2015 Geneven autonäyttelyssä Pininfarinan osastolla.

Auto valmistettiin nigerialaiselle öljymagnaatille ja miljardöörille, Aluko Kolawolelle. Herra on sittemmin joutunut Yhdysvaltojen viranomaisten tutkimuksiin huijauksesta ja rahanpesusta. Miljardöörin omaisuus on jäädytetty ja osia siitä on alettu realisoida.

Ferrari Sergio oli myynnissä Alankomaissa 4,3 miljoonan euron hintaan, mutta sille ei löytynyt tuolla tavalla ostajaa. Toukokuussa yritetään uudelleen RM Sotheby’sin huutokaupassa Monacossa. Auton hinnan arvioidaan olevan 2,5–3,0 miljoonan euron välillä. Kun siihen lisätään huutokauppatalon kymmenen prosentin palkkio ja ulkomailta tuodulle autolle asetettava Ranskan kahdenkymmenen prosentin arvonlisävero, puhutaan jo neljästä miljoonasta eurosta.