Excelsior-Henderson oli 1920-luvulla yksi Yhdysvaltojen kolmesta suuresta moottoripyörien valmistajasta Harley-Davidsonin ja Indianin rinnalla. Kolmikosta ainoastaan H-D on säilynyt hengissä, vaikka sekin on ollut ajoittain suurissa taloudellisissa vaikeuksissa.

Excelsior-Henderson syntyi, kun vuonna 1912 perustettu Excelsior ja viisi vuotta vanhempi Henderson yhdistyivät. Yhtiöllä meni erinomaisesti 1920-luvulla, mutta monen muun kunniakkaan merkin tavoin se joutui 1930-luvun alussa suuren laman uhriksi.

Dan Hanlon -niminen herra suunnitteli moottoripyörien valmistusta vuonna 1993. Hänen ideanaan oli käyttää alkuperäisiä Excelsior-Hendersonin runkoja ja moottoreita.

Toiminta aloitettiin nimellä Hanlon Manufacturing, mutta pian käyttöön otettiin vanha komea nimi vuonna 1996. Yhtiö esitteli vain yhden mallin, Super X:n, jota valmistettiin parituhatta kappaletta vuosina 1997 ja 1998. Yhtiö ei saanut taattua tarvittavaa lisäinvestointia, minkä jälkeen toiminta lopetettiin.

Nyt uudella yrittäjällä on mahdollisuus aloittaa moottoripyörien tuotanto, sillä Excelsior-Hendersonin kaikki kaupalliset oikeudet myydään 23. tammikuuta Las Vegasissa alkavassa Mecumin vuosittaisessa moottoripyörien huutokaupassa. Myytävänä ovat nimen, logon ja internetsivuston lisäksi oikeudet yhtiön käyttämiin runkoon ja moottoriin sekä patentit.