Näyttelijä Burt Reynolds kuoli kaksi viikkoa sitten 82 vuoden iässä, ja välittömästi sen jälkeen kolme hänen omistamaansa autoa on tullut myyntiin.

Ajankohta on varmasti oikea, sillä autot omistava Burt Reynolds Institute for Film and Theatre saa niistä varmasti nyt parhaan mahdollisen hinnan. Barret Jacksonin huutokauppa, missä autot myydään, pidetään Las Vegasin Mandalay Bay Resortissa lauantaina 29. syyskuuta.

Mielenkiintoisin kolmesta myynnissä olevasta autosta on vuoden 1978 Pontiac Trans Am, joka on samanlainen kuin Reynoldsin elokuvassa Konna ja koukku käyttämä Black Bandit.

Auto tehtiin Reynoldsille elokuvan jälkeen hänen omien ohjeidensa mukaan niin, että se on mahdollisimman tarkka kopio aidosta autosta. Ainoat muutokset olivat varusteita, jotka lisäsivät autoon vähän mukavuutta.

Moottorina on kunnostettu 6,5-litrainen V8, jota on viritetty Butler Performancen osilla. Nelivaihteinen automaatti on tehty tätä autoa varten.Toinen myynnissä oleva Reynoldsin omistama Pontiac on vuoden 1984 Trans Am, jossa viisilitrainen V8 ja kolmevaihteinen automaatti. Autolla mainostettiin ja kannatettiin Reynoldsin Yhdysvaltojen jalkapallosarjassa pelannutta Tampa Bay Bandits -joukkuetta. Autolla on ajettu 65 000 mailia eli vähän yli satatuhatta kilometriä.

Huutokaupassa on vielä kolmaskin Pontiac Trans Am. Se on vuodelta 1978 ja muistuttaa autoa, jolla Reynolds ajoi elokuvassa Hooper. Tuon yksilön konepellin alla on 6,6-litrainen V8-moottori yhdistettynä kolmevaihteiseen automaattiin.Neljännelläkin kaupan olevalla autolla on suora yhteys Reynoldsin elokuvaan. Vuoden 1987 Chevrolet Crew Cab on viimeistelty näyttämään Indy Haulerilta, jolla näyttelijä ajoi Cannonball Runissa. Tuossa autossa on 8,1-litrainen V8-moottori ja nelivaihteinen automaatti. Autoa on päivitetty sellaisilla mukavuusvarusteilla kuin ilmastointilaite sekä ohjaus- ja jarrutehostimet.