Kymmenen vuoden ikään ehtineestä Lamborghinin pienemmästä mallista esitellään Frankfurtissa viimeinen muunnos, joka on Gallardo LP 570-4 Squadra Corse.

Lamborghini tuo omien sanojensa mukaan uudella Gallardolla rata-ajon tunteen tieliikenteeseen. Uusi Gallardo Squadra Corse (Race Team) on saanut nimensä Lamborghinin uudelta moottoriurheiluosastolta. Numerosarja kertoo moottorin tehon hevosvoimissa sekä nelivetoisuuden.

Auton rakenteissa ja materiaaleissa on paljon samoja osia kuin Gallardo Super Trofeo -rata-autoissa. Monet komponentit on vaihdettu kevyempiin hiilikuituisiin ja esimerkiksi konepeitto on kiinni pikalukituksella. Sen lisäksi uuden mallin tunnistaa kookkaasta takasiivestä, joka painaa perää tiehen suurissa nopeuksissa. Ulkonäön viimeistelevät mattamustat yksityiskohdat ja Italian lipun värinen kolmiväriteippaus.

Auton sisällä muutokset ovat vähäisiä, mutta kojelauta on verhoiltu valoa heijastamattomalla alcantaralla. Polkimet ovat alumiinia ja kuljettaja ja matkustaja asettuvat hyvin tukeviin kuppi-istuimiin. Mukavammat istuimet löytyvät lisävarustelistalta.

Kuten ratasarjan autoissa, myös Squadra Corsen V10-moottori kehittää 419 kW. Painoa autolla on vain 1 340 kiloa eli 70 kiloa Gallardo LP 560-4:ää vähemmän, joten kiihdytys 0-100 km/h sujuu 3,4 sekunnissa ja 200 km/h saavutetaan 10,4 sekunnissa. Huippunopeudeksi Lamborghini ilmoittaa 320 km/h. Nopeuden hillitsemiseksi erikoismallissa on hiilikuituiset jarrut.