Volkswagen Kuplan sarjatuotanto alkoi aivan vuoden 1945 viimeisinä päivinä. Suomeen ensimmäiset yksilöt saapuivat virallisen maahantuojan kautta viisi vuotta myöhemmin. Kuplan rantautumisesta Suomeen on kulunut siis 68 vuotta eli se on oikeutettu jäämään eläkkeelle. Tuon teeman mukaisesti meille tuodaan 68 kappaleen erä nykyistä Volkswagen Beetleä, ja tuotanto päättyy kesällä.

Erikoiserän autot ovat kahta mallia. Molemmissa on 77 kilowatin tehoinen 1,2 TSI -moottori ja Beetle-varusteisen hinta on 20 771 euroa. Siinä on kohtuullinen perusvarustelu, älypuhelinliitäntä, 6,5-tuumainen värikosketusnäyttö, hätäjarrutusassistentti ja kuljettajan väsymyksentunnistus.

Toisena vaihtoehtona on Design-varusteinen versio, jossa on myös kaksoiskytkinvaihteisto hintaan 23 725 euroa. Tässä mallissa on urheilullisuutta, etusumuvalot kulmavalotoiminnolla, 16-tuumaiset kevytmetallivanteet, enemmän kromia, ohjaamossa korin värinen kojelauta ja mukavuusistuimet.

Alkuperäistä Typ 1 Kuplaa valmistettiin 21,5 miljoonaa kappaletta, kunnes sen tuotanto päättyi Meksikossakin. Beetle syntyi uudelleen vuonna 2003 ja tällä kertaa sitä alettiin tehdä vain Meksikossa.

Retromuotoinen uuden ajan Kupla sai vielä toisen sukupolven vuonna 2011 ja uudistui kaksi vuotta sitten, mutta nyt Beetlen pitkä historia saanee viimeisen sinetin.