Italialainen Diemme Special Cars on tehnyt vähän korskeamman hautausauton, jonka nimi on Rolls-Royce Phantom Hearse B12.

Monen ihmisen unelmiin kuuluu matkustaa jonain päivänä Rolls-Roycella. Nyt ainakin jossain päin on mahdollisuus toteuttaa tuo toive viimeisellä matkalla, sillä Italiassa muunnetaan Rolls-Royce Phantomeita hautausautoiksi. Uutistietojen mukaan kyseessä on lajissaan maailman hienoin auto.

Muutostyö on vaativa ja vie aikaa, ennen kuin Phantom on muuttunut seitsemän metriä pitkäksi korkeaksi farmariksi. Autossa on 600 erikoisosaa ja hitsausta tehdään 200 metriä. Konepellin alla on vakiomallin tapaan 6,75-litrainen V12-moottori, joten viimeisen matkan voi tehdä vauhdikkaastikin. Automaattisesti säätyvä ilmajousitus varmistaa miellyttävän matkan.

Ironista kyllä Rolls-Royce hautausautossa on säilytetty takana kaappariovet, joita kutsutaan englanniksi suicide eli itsemurhaoviksi. Hintaa autolla on tasan puoli miljoonaa euroa. Hyvin menestyvä suomalainen hautaustoimisto voisi hankkia tällaisen, sillä hautausautot ovat verottomia.